Na prípravu cesta v mise vyšľaháme bielky so soľou elektrickým ručným šľahačom nastaveným na najvyšší stupeň dotuha. V inej mise vyšľaháme žĺtky s cukrom a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom nastaveným na najvyšší stupeň do peny. Pridáme maslo a kyslú smotanu a krátko vyšľaháme. Potom pridáme múku zmiešanú s pudingovými práškami, kypriacim práškom a pistáciami. Nakoniec opatrne vmiešame sneh z bielkov. Štyri lyžice cesta nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Zvyšné cesto rozdelíme na polovicu. Jednu zafarbíme farbou na zeleno a do druhej vmiešame v múke obalené maliny. Do formy nanesieme cesto s malinami a potom zafarbené cesto. Pomocou vidličky jemne premiešame tak, aby nám vznikol mramorový efekt. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 70 minút
Elektrická rúra: 160 °C
Teplovzdušná rúra: 140 °C
Bábovku necháme asi 10 minút vo forme ochladnúť. Potom ju opatrne vyklopíme a necháme úplne vychladnúť.
Na poliatie rozpustíme polevu podľa návodu na obale a vychladnutú bábovku polejeme. Dozdobíme pistáciami a malinami.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie