Na prípravu cesta v mise vymiešame vajcia s cukrom, olejom, cmarom, pivom, soľou a vanilkou metličkou dohladka. Pridáme múku zmiešanú s kakaom, sódou bikarbónou a kypriacim práškom a vymiešame dohladka. Cesto nalejeme do vymastenej alebo papierom na pečenie vyloženej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 45 - 50 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Korpus necháme úplne vychladnúť. Potom ho niekoľkokrát pozdĺžne prekrojíme.
Na prípravu krému uvaríme z pudingového prášku, mlieka a cukru hustý puding. Ešte do teplého pudingu vmiešame nalámanú čokoládu a za občasného miešania necháme vychladnúť. Prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme úplne vychladnúť. V mise vyšľaháme mascarpone so syrom mixérom dohladka. Postupne zašľahávame vychladnutý puding a vyšľaháme na hladký krém.
Každú časť korpusu polejeme zmesou piva a kávy. Nanesieme část krému a prikryjeme dalším dielom korpusu. Zvyšný krém nanesieme na povrch a strany torty a uhladíme. Odložíme asi na hodinu do chladničky stuhnúť.
Polevu rozpustíme podľa návodu na obale, nalejeme na tortu a dozdobíme zdobením.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie