Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s cukrom a kúrou. Pridáme maslo, pastu a šťavu a ručne vypracujeme na hladké cesto. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a uložíme asi na 30 minút do chladničky.
Na náplň vložíme do hrnca na kúsky nakrájanú rebarboru a jahody. Pridáme sirup, vanilkové cukry, cukor, prikryjeme a asi 5 minút povaríme. Odstavíme, pridáme mätu a pomocou ponorného mixéra všetko rozmixujeme. Nakoniec pridáme Zlatý klas, dôkladne premiešame a za stáleho miešania povaríme ešte asi 3 minúty.
Z cesta vytvoríme valček, ktorý nakrájame na 12 rovnakých dielov. Každý diel nanesieme do
vymasteného a múkou vysypaného košíčka a pritlačíme na dno a okraje košíčkov. Cesto vo formičke na niekoľkých miestach prepichneme vidličkou. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 18 minút
Elektrická rúra: 160 °C
Teplovzdušná rúra: 140 °C
Po upečení necháme vychladnúť. Potom vyklopíme z formičiek, nanesieme náplň a necháme v
chladničke stuhnúť.
Pred podávaním ozdobíme jahodami a pistáciami.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie