
Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s cukrom, kôrou a namletou vanilkou. Pridáme maslo, žĺtky a ručne vypracujeme hladké cesto. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme na noc do chladničky.
Cesto na pomúčenej pracovnej ploche pomocou váľka vyvaľkáme na plát s hrúbkou asi 3 mm tak, aby z neho vznikol čo najkrajší obdĺžnik (ak je to potrebné, kraje orežeme nožom). Celú plochu rovnomerne posypeme vanilkovými cukrami a z kratšej strany zrolujeme. Valček odložíme asi na hodinu do chladničky stuhnúť.
Potom ostrým nožom nakrájame na plátky hrubé približne 0,5 cm. Poukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 15 minút
Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Po upečení necháme vychladnúť.
Polevu rozpustíme podľa návodu na obale. Špirálky v poleve čiastočne namáčame a dozdobíme
krokantom. Necháme stuhnúť.
Súvisiace recepty

Sladké pečenie

Sladké pečenie

Sladké pečenie