Flag

Adventný quiche

asi 12 porcií
Stredne náročné
40
sladký variant Lotrinského koláča
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na náplň
500 govocie sušené (mix)
150 mlbrandy (alebo vlažná voda)
1 balíčekPremium Puding Horká Čokoláda Dr. Oetker
375 mlmlieko polotučné
50 gcukor
1 balíčekVanilkový cukor Dr. Oetker
2 zarovnané KLperníkové korenie
1 ksvajce
Na cesto
200 gmúka polohrubá
1 zarovnané KLKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
50 gcukor
1 balíčekVanilkový cukor Dr. Oetker
3 PLbrandy (alebo mlieko)
100 gmaslo zmäknuté (alebo margarín)
50 gmandľové lupienky
Na ozdobenie
50 gmandľové lupienky
1 zarovnaná PLcukor práškový
Ešte potrebujeme
koláčová forma (Ø 28 cm)
elektrický ručný šľahač
Picture - Premium Puding Horká Čokoláda Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukor Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukor Dr. Oetker
1

Na prípravu náplne sušené ovocie nakrájame na menšie kúsky, zalejeme brandy alebo vlažnou vodou a necháme odstáť najlepšie na noc.

2

Puding uvaríme podľa návodu na obale, ale iba s 375 ml mlieka a 50 g cukru. Horúci puding nalejeme do misy, prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť.

3

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, cukrom a vanilkovým cukrom. Pridáme brandy alebo mlieko a maslo a ručne vypracujeme na hladké cesto. Cesto na zľahka pomúčenej pracovnej ploche pomocou valčeka vyvaľkáme do kruhu (Ø cca 34 cm). Vyvaľkané cesto vložíme do vymastenej koláčovej formy tak, aby celá forma aj boky ním boli pokryté. Cesto na niekoľkých miestach prepichneme vidličkou a dno posypeme mandľovými lupienkami. Vložíme do predhriatej rúry a predpečieme.

Doba pečenia: asi 15 minút

Elektrická rúra: 220 °C

Teplovzdušná rúra: 200 °C

4

Korpus necháme mierne vychladnúť. Teplotu rúry znížime.

5

Do vychladnutého pudingu pridáme kyslú smotanu, cukor, vanilkový cukor, perníkové korenie a vajce a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dohladka. Vmiešame ¾ odloženého ovocia, nanesieme na predpečený korpus a uhladíme. Zvyšné ovocie nanesieme na povrch quiche. Vložíme do predhriatej rúry a dopečieme.

Doba pečenia: asi 30 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

6

Quiche necháme vychladnúť.

7

Na ozdobenie koláč pred podávaním posypeme mandľovými plátkami a poprášime práškovým cukrom.