SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Adventný quiche

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

sladký variant Lotrinského koláča

asi 12 porcií

stredná obťažnosť 40 minut

Prísady

Prísady

na recept Adventný quiche

Prísady:

Na náplň:

500 g ovocie sušené (mix)
150 ml brandy (alebo vlažná voda)
1 balíček Premium Puding Horká Čokoláda Dr. Oetker
375 ml mlieko polotučné
50 g cukor
1 balíček Vanilkový cukor Dr. Oetker
2 zarovnané KL perníkové korenie
1 vajce

Na cesto:

200 g múka polohrubá
1 zarovnané KL Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
50 g cukor
1 balíček Vanilkový cukor Dr. Oetker
3 PL brandy (alebo mlieko)
100 g maslo zmäknuté (alebo margarín)
50 g mandľové lupienky

Na ozdobenie:

50 g mandľové lupienky
1 zarovnaná PL cukor práškový

Ešte potrebujeme:

koláčová forma (Ø 28 cm)
elektrický ručný šľahač

preparation

príprava

1

Na prípravu náplne sušené ovocie nakrájame na menšie kúsky, zalejeme brandy alebo vlažnou vodou a necháme odstáť najlepšie na noc.

2

Puding uvaríme podľa návodu na obale, ale iba s 375 ml mlieka a 50 g cukru. Horúci puding nalejeme do misy, prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť.

3

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, cukrom a vanilkovým cukrom. Pridáme brandy alebo mlieko a maslo a ručne vypracujeme na hladké cesto. Cesto na zľahka pomúčenej pracovnej ploche pomocou valčeka vyvaľkáme do kruhu (Ø cca 34 cm). Vyvaľkané cesto vložíme do vymastenej koláčovej formy tak, aby celá forma aj boky ním boli pokryté. Cesto na niekoľkých miestach prepichneme vidličkou a dno posypeme mandľovými lupienkami. Vložíme do predhriatej rúry a predpečieme.

Elektrická rúra: 220 °C

Teplovzdušná rúra: 200 °C

Doba pečenia: asi 15 Minút

4

Korpus necháme mierne vychladnúť. Teplotu rúry znížime.

5

Do vychladnutého pudingu pridáme kyslú smotanu, cukor, vanilkový cukor, perníkové korenie a vajce a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dohladka. Vmiešame ¾ odloženého ovocia, nanesieme na predpečený korpus a uhladíme. Zvyšné ovocie nanesieme na povrch quiche. Vložíme do predhriatej rúry a dopečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Doba pečenia: asi 30 Minút

6

Quiche necháme vychladnúť.

7

Na ozdobenie koláč pred podávaním posypeme mandľovými plátkami a poprášime práškovým cukrom.

Nutričné hodnoty na recept Adventný quiche

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1687kJ
403kcal
1189kJ
284kcal
Tuk 13.70g 9.65g
Uhľohydrát 60.00g 42.25g
Bielkoviny 5.59g 3.94g
Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.