SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Banánové rezy

(0)
5 2 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

s bohatým krémom

24 ks

jednoduchá príprava 40 minut

Prísady

Prísady

na recept Banánové rezy

Na cesto:

3 ks bielok
3 ks žĺtok
170 g cukor
4 PL voda teplá
160 g múka polohrubá
10 g Holandské kakao Dr. Oetker
0,5 balíčky Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker

Na náplň:

1 balíček Zlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
300 ml mlieko
30 g cukor
250 g maslo zmäknuté
100 g cukor práškový
2 banán (do náplne)
5 banán (nakrájaných našikmo)

Na poliatie:

1 balíček Poleva tmavá Dr. Oetker

Ešte potrebujeme:

plech na pečenie (30 x 40 cm)

preparation

príprava

1

Na cesto vyšľaháme bielky elektrickým ručným šľahačom dotuha.

2

Žĺtky vyšľaháme s cukrom a vodou do peny. Premiešame múku, kakao a kypriaci prášok a striedavo s ušľahanými bielkami vmiešame do žĺtkovej peny. Cesto nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech, vložíme do rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Doba pečenia: asi 30 Minút

3

Na prípravu náplne pripravíme pudingový prášok s mliekom (300 ml) a cukrom (30 g) podľa návodu na obale a necháme vychladnúť. Maslo s práškovým cukrom vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Postupne do masla zašľaháme puding a dva roztlačené banány.

4

1/3 náplne natrieme na vychladnutý korpus, naukladáme našikmo nakrájané banány a prekryjeme zvyškom náplne.

5

Na poliatie pripravíme polevu podľa návodu na obale a rovnomerne ju rozotrieme po celej ploche krému. Necháme stuhnúť.

Nutričné hodnoty na recept Banánové rezy

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 821kJ
196kcal
1415kJ
338kcal
Tuk 11.22g 19.35g
Uhľohydrát 16.89g 29.12g
Bielkoviny 2.38g 4.10g

Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.