Flag

Banánový chlebíček

10 porcií
Jednoduché
65
Obľúbený banánový chlebíček s čokoládou, javorovým sirupom a Trstinovým cukrom karamelovým Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Chlebíčky môžeme pocukrovať alebo potrieť polevou Dr. Oetker.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
2banany roztlačené
1 polievková lyžicajavorový sirup
1 balíčekTrstinový cukor karamelový Dr. Oetker
2 ksvajce
120 mlolej
200 gmúka polohrubá alebo bezlepková
1 zarovnaná KLSóda bikarbóna Dr. Oetker
štipkasoľ
100 gčokoláda horká
Ešte potrebujeme
forma na biskupský chlebíček (12 × 24 cm)
Picture - Trstinový cukor karamelový Dr. Oetker
Picture - Sóda bikarbóna Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta vložíme do misy banány. Pridáme javorový sirup, trstinový cukor, vajcia a olej a zľahka ručne metličkou vymiešame dohladka. Pridáme múku zmiešanú s jedlou sódou a soľou a vymiešame dohladka. Nakoniec opatrne vmiešame na malé kúsky nasekanú čokoládu. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: 35 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Chlebíček necháme asi 10 minút vo forme ochladnúť. Potom ho opatrne vyklopíme.

Náš tip

  • Chlebíčky môžeme pocukrovať alebo potrieť polevou Dr. Oetker.