Flag

Baranček z treného cesta

asi 16 porcií
Jednoduché
90
Tradičný baranček ochutený Trstinovým cukrom s rumovou arómou Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Povrch barančeka môžeme pocukrovať alebo poliať polevou Dr. Oetker.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
250 gmaslo zmäknuté
100 gcukor
2 balíčkyTrstinový cukor s rumovou arómou Dr. Oetker
2 ksvajce
250 mlmlieko
1 KLExtrakt Bourbon vanilka Madagaskar Dr. Oetker
400 gmúka polohrubá
1 balíčekKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Na vysypanie
kokos strúhaný
Ešte potrebujeme
elektrický ručný šľahač
forma na barančeka
Picture - Trstinový cukor s rumovou arómou Dr. Oetker
Picture - Extrakt Bourbon vanilka Madagaskar Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme maslo s cukrom a trstinovým cukrom elektrickým ručným šľahačom nastaveným na najvyšší stupeň do peny. Pridáme vajcia, mlieko, extrakt a múku zmiešanú s kypriacim práškom a vymiešame dohladka. Cesto nanesieme do vymastenej a kokosom vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 60 minút

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

2

Barančeka necháme asi 10 minút vo forme vychladnúť. Potom ho opatrne vyklopíme.

Náš tip

  • Povrch barančeka môžeme pocukrovať alebo poliať polevou Dr. Oetker.