na recept Bezlaktózové mandľové trifle s broskyňami
1 balíček | Originál puding aróma mandľa Dr. Oetker |
500 ml | sojové mlieko |
2 zarovnaná PL | cukor trstinový |
240 g | kompót broskyňový (po odkvapkaní) |
200 g | sojový jogurt |
2 PL | med tekutý |
3 PL | mandľové lupienky |
100 g | oriešková granola |
1 balenie | Marcipán Dr. Oetker |
1 balenie | Farba gélová potravinárska zelená Dr. Oetker |
1 balenie | Farba gélová potravinárska červená Dr. Oetker |
1 balenie | Farba gélová potravinárska žltá Dr. Oetker |
50 g | oriešková granola |
4 ks | poháre |
4 | špajdlí |
Na prípravu dezertu uvaríme puding so sójovým mliekom a cukrom podľa návodu na obale a necháme vychladnúť. Broskyňový kompót necháme na sitku dôkladne odkvapkať, a potom broskyne nakrájame na malé kúsky. V mise zmiešame sójový jogurt s medom a mandľovými plátkami.
Na dno pohárov rozdelíme nakrájané broskyne. Ďalej navrstvíme orieškovú granolu a puding a nakoniec zalejem jogurtom. Poháre uložíme asi na hodinu do chladničky.
Na ozdobu zafarbíme gélovými farbami marcipán, vytvarujeme z neho rôzne zvieratká alebo kvetinky, ktoré napichneme na špajdle. Dezert podávame posypaný granolou a s ozdobu na špajdli.
Na porciu/ kus | Na 100 g / ml | |
---|---|---|
Energia |
1934kJ 462kcal |
38kJ 9kcal |
Tuk | 160.81g | 3.04g |
Uhľohydrát | 136.47g | 2.58g |
Bielkoviny | 254.47g | 4.81g |