Maslo vyšľahajte ručným šľahačom, potom pridajte cukor a dobre zapracujte s maslom. Pridajte vajíčko a štipku soli a opäť dobre premiešajte. Nakoniec pridajte múku a premiešajte. Cesto vysypte na pracovnú dosku a ručne spracujte vláčne cesto. Zabaľte ho do fólie a dajte aspoň na 30 minút odpočinúť do chladničky.
Zlatý klas uvarte podľa návodu a nechajte vychladnúť. Prikryte potravinárskou fóliou aby na kréme nevznikla koža.
Vychladnuté cesto rozváľkajte do tvaru formy na pečenie a pomocou valčeka opatrne preneste. Pretŕčajúce cesto odrežte. Na cesto dajte papier na pečenie, zaťažte ho fazuľou alebo ryžou a pečte na slepo vo vyhriatej rúre na 180 stupňov 15 minút. Potom korpus vyberte, dajte preč papier na pečenie aj fazuľou a vráťte do rúry a pečte ďalších 10 minút.
Broskyne umyte a nakrájajte na tenké plátky. Aby broskyne nezhnedli, môžete ich namočiť do vody s trochou šťavy z citróna.
Do upečeného korpusu dajte krém a rovnomerneho ho rozprestrite. Na krém poukladajte dookola plátky broskýň. Postupujte od okrajov smerom na stred.
Zmiešajte džem s teplou vodou a potrite nim broskyne. Nakoniec tart posypte mandľovými lupienkami a dajte ešte piecť do vyhriatej rúry na 170 stupňov na 30 minút.
Koláč môžete podávať ešte teplý alebo nechať úplne vychladnúť.
Súvisiace recepty
Pečenie
Pečenie
Pečenie
Pečenie
Pečenie
Pečenie
Pečenie
Príprava :80 6 porcií