Flag

Broskyňový tart

6 porcií
Jednoduché
80
Ovocný tart so Zlatým klasom Dr. Oetker poteší každého.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
50 gmaslo izbovej teploty
50 gcukor práškový
1 ksvajce
štipkasoľ
125 gmúka hladká preosiata
Na krém
20 gZlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
300 mlmlieko
30 gcukor kryštálový
Na obloženie
2 - 3broskyne
1 PLdžem marhuľový
1 PLvoda teplá
15 gmandľové plátky
Picture - Zlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
1

Maslo vyšľahajte ručným šľahačom, potom pridajte cukor a dobre zapracujte s maslom. Pridajte vajíčko a štipku soli a opäť dobre premiešajte. Nakoniec pridajte múku a premiešajte. Cesto vysypte na pracovnú dosku a ručne spracujte vláčne cesto. Zabaľte ho do fólie a dajte aspoň na 30 minút odpočinúť do chladničky.

2

Zlatý klas uvarte podľa návodu a nechajte vychladnúť. Prikryte potravinárskou fóliou aby na kréme nevznikla koža.

3

Vychladnuté cesto rozváľkajte do tvaru formy na pečenie a pomocou valčeka opatrne preneste. Pretŕčajúce cesto odrežte. Na cesto dajte papier na pečenie, zaťažte ho fazuľou alebo ryžou a pečte na slepo vo vyhriatej rúre na 180 stupňov 15 minút. Potom korpus vyberte, dajte preč papier na pečenie aj fazuľou a vráťte do rúry a pečte ďalších 10 minút.

4

Broskyne umyte a nakrájajte na tenké plátky. Aby broskyne nezhnedli, môžete ich namočiť do vody s trochou šťavy z citróna.

5

Do upečeného korpusu dajte krém a rovnomerneho ho rozprestrite. Na krém poukladajte dookola plátky broskýň. Postupujte od okrajov smerom na stred.

6

Zmiešajte džem s teplou vodou a potrite nim broskyne. Nakoniec tart posypte mandľovými lupienkami a dajte ešte piecť do vyhriatej rúry na 170 stupňov na 30 minút.

7

Koláč môžete podávať ešte teplý alebo nechať úplne vychladnúť.