Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s cukrom, vanilkovým cukrom, soľou a kôrou. Pridáme maslo a žĺtok a ručne vypracujeme dohladka.
Z cesta vytvarujeme valček a necháme ho aspoň hodinu v chladničke odležať. Potom ho nakrájame na 6 rovnakých dielov. Každý diel vtlačíme do vymastenej formičky a opäť odložíme na pol hodiny do chladničky. Položíme na plech a pomocou vidličky cesto na dne na niekoľkých miestach poprepichujeme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 15 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Tartaletky necháme trochu vychladnúť. Potom opatrne vyklopíme z formičiek a necháme úplne vychladnúť.
Na prípravu krému v kastróliku zmiešame mlieko so smotanou. Pridáme vajce, žĺtky, vanilku, cukor a Solamyl a metličkou dôkladne rozmiešame. Za stáleho miešania privedieme do varu a asi minútu do zhustnutia povaríme. Odstavíme a necháme vychladnúť. Krém nanesieme na tartaletky.
V mise aspoň 5 minút šľahačom dôkladne vyšľaháme bielky s vodou. Potom za stáleho šľahania postupne pridávame cukor. Cukrárske vrecko naplníme snehom a tartaletky ozdobíme.
Pomocou flambovacej pištole pusinky zľahka opálime.
Odložíme do chladničky a necháme stuhnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie