Flag

Bylinkový koláč s kyslou kapustou

asi 12 porcií
Stredne náročné
30
skvelý slaný koláč
Zloženie
Príprava
Náš tip
Koláč je dobrý i studený.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
2 baleniaPizza v prášku Dr. Oetker (640 g)
400 - 450 mlvoda
50 mlolej
200 gsyr na strúhanie
trochusoľ
Na náplň
2cibuľa stredne veľká
2 PLolej
500 gkapusta sterilizovaná kyslá
200 gsyr na strúhanie
2 ksvajce
1 ksbielok
korenie a mletý kmín (trochu)
350 - 400 gklobása pikantná
2 PLpaprika červená najemno nakrájaná
Na potretie a posypanie
1 ksžltok
1 PLmlieko
pažítka a žerucha na posypanie
Picture - Pizza v prášku Dr. Oetker (640 g)
1

Zmes na pizzu vsypeme do misy a zmiešame so strúhaným syrom. Pridáme vodu, soľ a olej a vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme na chvíľku do chladničky.

2

Cibule olúpeme a nakrájame na kocôčky. Na zahriatom oleji necháme cibuľu zosklovatieť. Potom pridáme nakrájanú kapustu, z ktorej sme vopred vytlačili šťavu, a 10 minút dusíme. Necháme vychladnúť.

3

Nastrúhaný syr zmiešame s vajíčkami, bielkom, korením a pridáme do kapusty. Klobásu nakrájame na 0,5 cm široké kolečká.

4

2/3 cesta vyvaľkáme na pomúčenej doske a placku vložíme do tukom vytretého plechu (30x40 cm). Steny cesta necháme o trochu vyššie. Na cesto rozotrieme zmes s kapustou, pokladieme kolečká klobásy a posypeme červenou paprikou.

5

Zo zbytku cesta si urobíme valčeky, ktoré kladieme šikmo cez koláč tak, aby vznikla mriežka. Žĺtok rozmiešame s mliekom, mriežkový koláč potrieme a dáme piecť do predhriatej rúry.

Doba pečenia: 40 - 45 minút

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C

Náš tip

  • Koláč je dobrý i studený.