Flag

Čerešňovo-levanduľový sirup

asi 2 litre
Jednoduché
40
Originálna kombinácia chutí. Skvelý sirup z čerešní a levandule pripravíte jednoducho a rýchlo pomocou Sirupfixu Dr. Oetker. Vyskúšajte aj Vy!
Zloženie
Príprava
Náš tip
Sirup po otvorení skladujeme v chladničke. Odporúčané riedenie: 1 diel sirupu a 10 dielov vody.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Prísady
1 kgčerešne (odkôstkované)
1 lvoda
100 glevanduľové kvety
1 kgcukor trstinový
1 balíčekSirupfix Dr. Oetker
2 kscitrón chemicky neošetrený
Picture - Sirupfix Dr. Oetker
1

Na prípravu sirupu odkôstkované čerešne vložíme do hrnca a zalejeme vodou. Privedieme do varu a asi 10 minút povaríme. Odstavíme, necháme vychladnúť a pomocou mixéra rozmixujeme. Potom pridáme kvety levandule, cukor, Sirupfix a na plátky nakrájané citróny a odložíme na noc do chladničky.

2

Druhý deň zmes scedíme cez sitko alebo gázu. Sirup privedieme do varu a 5 minút povaríme. Odoberieme prípadnú penu a horúci sirup nalejeme do sterilných a zohriatych fliaš. Fľaše dôkladne uzavrieme viečkami a asi na 20 minút položíme naležato.

Náš tip

  • Sirup po otvorení skladujeme v chladničke. Odporúčané riedenie: 1 diel sirupu a 10 dielov vody.