SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Čerešňovo-levanduľový sirup

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

Originálna kombinácia.

asi 2 litre

jednoduchá príprava 40 minut

Prísady

Prísady

na recept Čerešňovo-levanduľový sirup

Prísady:

750 g čerešne (odkôstkované)
500 ml voda
50 g levanduľové kvety
750 g cukor trstinový
0,5 balíčky Cukor na sirup Dr. Oetker
citrón chemicky neošetrený

preparation

príprava

1

Na prípravu sirupu čerešne vložíme do hrnca a zalejeme vodou. Privedieme do varu a asi 10 minút povaríme. Odstavíme, necháme vychladnúť a pomocou mixéra rozmixujeme. Potom pridáme kvety levandule, cukor, Sirup-fix a na plátky nakrájané citróny a odložíme na noc do chladničky.

2

Druhý deň scedíme cez sitko. Sirup privedieme do varu a 5 minút povaríme. Odoberieme prípadnú penu a horúci sirup nalejeme do sterilných a zohriatych fliaš. Fľaše dôkladne uzavrieme viečkami a asi na 20 minút položíme naležato.

Nutričné hodnoty na recept Čerešňovo-levanduľový sirup

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 8068 kJ
1927 kcal
699 kJ
167 kcal
Tuk 1.54 g 0.13 g
Uhľohydrát 176.52 g 15.34 g
Bielkoviny 3.42 g 0.30 g
Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.