Flag

Čerešnový krupicový koláč

asi 12 porcií
Jednoduché
35
letné osvieženie
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na zálievku
300 mlmlieko
60 gdetská krupica
50 gmaslo
70 gcukor práškový
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
4 ksžltok
4 ksbielok
350 - 400 gčerešne vykôstkované
Na cesto
250 gmúka hladká
70 gcukor práškový
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
citrónová kôra nastrúhaná (z 1 citróna)
130 gmaslo zmäknuté alebo margarín
3 - 4 PLmlieko
Na ozdobenie
1 balíčekPoleva svetlá Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
plech na pečenie (30 x 40 cm)
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Poleva svetlá Dr. Oetker
1

Z mlieka, detskej krupice a masla uvaríme kašu. Zakryjeme a za občasného miešania necháme vychladnúť.

2

Suroviny na cesto najskôr v mise premiesime a po čiastočnom spojení vyklopíme na pracovnú dosku. Vypracujeme cesto, ktoré na poprášenej doske vyvaľkáme na veľkosť plechu 30 x 40 cm. Plát pomocou valčeka prenesieme na vymastený a vysypaný plech a vymiesime asi 1 cm vysoký okraj.

3

Do kaše vmiešame cukor, vanilínový cukor a žĺtka. Z bielkov ušľaháme sneh a zľahka ho vmiešame do kaše. Nakoniec vmiešame čerešne a náplň rovnomerne natrieme na cesto.

4

Pečieme v predhriatej rúre.

Doba pečenia: 40 - 45 minút

Elektrická rúra: 190 °C

Teplovzdušná rúra: 170 °C

5

Po upečení necháme vychladnúť.

6

Polevu pripravíme podľa návodu, odstrihneme malý rožtek a koláč podľa fantázie dozdobíme. Uchovávame zakryté.