SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Červená čiapočka

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Veselá rozprávková torta nielen pre dievčatká.

asi 12 porcií

stredná obťažnosť 35 minut

Prísady

Prísady

na recept Červená čiapočka

Na cesto:

150 g maslo zmäknuté
150 g cukor práškový
1 balíček Vanilínový cukor Dr. Oetker
3 vajce
180 g múka hladká
2 zarovnané KL Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
3 PL čokoláda horká, nastrúhaná
100 ml mlieko

Na náplň:

250 ml smotana na šľahanie (33%)
1 balíček Smeta-fix Dr. Oetker
1 zarovnaná PL cukor práškový
1 PL lieskovo-orieškový krém
50 g orechy lieskové nasekané, pražené

Na potretie:

250 ml smotana na šľahanie (33%)
1 balíček Smeta-fix Dr. Oetker
1 zarovnaná PL cukor práškový

Na ozdobenie:

1 balíček Poleva tmavá Dr. Oetker
jahody niekoľko
1 zarovnaná PL cukor
Farba gélová potravinárska červená Dr. Oetker

Ešte potrebujeme:

tortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ručný šľahač

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme maslo s cukrom, vanilínovým cukrom a vajcami elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom, strúhanú čokoládu a mlieko a vyšľaháme na strednom stupni dohladka. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Doba pečenia: 40 Minút

2

Korpus necháme vychladnúť. Potom korpus dvakrát pozdĺžne prekrojíme.

3

Na prípravu náplne v mise vyšľaháme smotanu so Smeta-fixom, cukrom a krémom z lieskových orieškov na najvyššom stupni dotuha. Nakoniec opatrne primiešame orechy. Náplň rozdelíme na dve časti korpusu a korpusy zlepíme k sebe.

4

Na potretie v mise vyšľaháme smotanu so Smeta-fixom a cukrom. Odoberieme 1 PL šľahačky do mikroténového vrecka a odložíme. Zvyšnou šľahačkou potrieme okraje a povrch torty. Rožtek vrecka odstrihneme a zo šľahačky vytvoríme nos.

5

Na ozdobenie jahody nakrájame na plátky a vytvoríme z nich červenú čiapočku a mašle na vrkoče. Polevu pripravíme podľa návodu na obale, odstrihneme malý rožtek a vytvoríme ofinu, vrkoče, ústa a oči. Pomocou špáradla namočeného do polevy vytvoríme pehy. Cukor zafarbíme červenou farbou a nanesieme na tortu ako líčka.

6

Tortu odložíme do chladničky.

Nutričné hodnoty na recept Červená čiapočka

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1871kJ
447kcal
1486kJ
355kcal
Tuk 32.28g 25.62g
Uhľohydrát 21.00g 16.67g
Bielkoviny 5.85g 4.64g
Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.