SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Červená čiapočka

(0)
0 0 5
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

Veselá rozprávková torta nielen pre dievčatká.

asi 12 porcií

stredná obťažnosť 35 minut

Prísady

Prísady

na recept Červená čiapočka

Na cesto:

150 g maslo zmäknuté
150 g cukor práškový
1 balíček Vanilínový cukor Dr. Oetker
3 vajce
180 g múka hladká
2 zarovnané KL Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
3 PL čokoláda horká, nastrúhaná
100 ml mlieko

Na náplň:

250 ml smotana na šľahanie (33%)
1 balíček Smeta-fix Dr. Oetker
1 zarovnaná PL cukor práškový
1 PL lieskovo-orieškový krém
50 g orechy lieskové nasekané, pražené

Na potretie:

250 ml smotana na šľahanie (33%)
1 balíček Smeta-fix Dr. Oetker
1 zarovnaná PL cukor práškový

Na ozdobenie:

1 balíček Poleva tmavá Dr. Oetker
jahody niekoľko
1 zarovnaná PL cukor
Farba gélová potravinárska červená Dr. Oetker

Ešte potrebujeme:

tortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ručný šľahač

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme maslo s cukrom, vanilínovým cukrom a vajcami elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom, strúhanú čokoládu a mlieko a vyšľaháme na strednom stupni dohladka. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Doba pečenia: 40 Minút

2

Korpus necháme vychladnúť. Potom korpus dvakrát pozdĺžne prekrojíme.

3

Na prípravu náplne v mise vyšľaháme smotanu so Smeta-fixom, cukrom a krémom z lieskových orieškov na najvyššom stupni dotuha. Nakoniec opatrne primiešame orechy. Náplň rozdelíme na dve časti korpusu a korpusy zlepíme k sebe.

4

Na potretie v mise vyšľaháme smotanu so Smeta-fixom a cukrom. Odoberieme 1 PL šľahačky do mikroténového vrecka a odložíme. Zvyšnou šľahačkou potrieme okraje a povrch torty. Rožtek vrecka odstrihneme a zo šľahačky vytvoríme nos.

5

Na ozdobenie jahody nakrájame na plátky a vytvoríme z nich červenú čiapočku a mašle na vrkoče. Polevu pripravíme podľa návodu na obale, odstrihneme malý rožtek a vytvoríme ofinu, vrkoče, ústa a oči. Pomocou špáradla namočeného do polevy vytvoríme pehy. Cukor zafarbíme červenou farbou a nanesieme na tortu ako líčka.

6

Tortu odložíme do chladničky.

Nutričné hodnoty na recept Červená čiapočka

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1871 kJ
447 kcal
1486 kJ
355 kcal
Tuk 32.28 g 25.62 g
Uhľohydrát 21.00 g 16.67 g
Bielkoviny 5.85 g 4.64 g
Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.