Flag

Chlebík s pestom z medvedieho cesnaku

3 porcie
Jednoduché
70
Chutný chlebík na malý hlad s pestom z medvedieho cesnaku.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Pesto môžete využiť aj na špagety alebo palacinky.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na pesto
2 hrstemedvedí cesnak čerstvý
100 gparmezán strúhaný
60 gorechy vlašské
100 mlolivový olej
šťava z ½ citróna
soľ podľa chuti
Na cesto
200 gmúka špaldová hladká
100 gmúka špaldová polohrubá
1 balíčekKypriaci prášok do pečiva s vínnym kameňom Dr. Oetker
1 zarovnaná KLsoľ
150 mlolivový olej
100 mlvoda vlažná
4 PLpripraveného pesta z medvedieho cesnaku
250 gmozzarella mini
Na potretie a posypanie
1 PLolivový olej
50 gtekvicové jadierka
Ešte potrebujeme
ponorný mixér
plech na pečenie (30 x 40 cm)
Picture - Kypriaci prášok do pečiva s vínnym kameňom Dr. Oetker
1

Na prípravu pesta vložíme do misy medvedí cesnak, parmezán, orechy, olej, šťavu a soľ a pomocou ponorného mixéra všetko rozmixujeme dohladka.

2

Na prípravu cesta v mise zmiešame obe múky s kypriacim práškom a soľou. Pridáme olej a vodu a ručne vypracujeme dohladka. Cesto necháme asi pol hodiny odpočinúť. Potom cesto rozdelíme na dve časti a vytvarujeme ich prstami do oválu. Jednu časť cesta potrieme pestom a nanesieme naň rovnomerne na polovice nakrájanú mozzarellu. Priložíme druhú časť cesta a na okrajoch pritlačíme, aby nám náplň nevytekala. Chlebík prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie. Povrch potrieme olejom a posypeme semienkami. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 40 minút

Elektrická rúra: 220 °C

Teplovzdušná rúra: 200 °C

Náš tip

  • Pesto môžete využiť aj na špagety alebo palacinky.