Flag

Čierne košíčky so zlatým krémom

asi 40 ks
Jednoduché
40
Netradičné čierne košíčky s lahodným zlatým maslovým krémom.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Košíčky uchovávame v chlade.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
200 gmúka hladká
2 zarovnaných PLČierné kakao Dr. Oetker
60 gcukor práškový
1 balíčekVanilkový cukor Dr. Oetker
1 ksvajce
150 gmaslo zmäknuté
Na krém
1 balíčekZlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
400 mlmlieko
250 gmaslo zmäknuté
60 gcukor práškový
Na ozdobenie
Čokoládové srdiečka extra horká čokoláda Dr. Oetker
Okrem toho potrebujeme
formičky na košíčky
plech na pečenie
elektrický ručný šľahač
cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou
Picture - Čierné kakao Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukor Dr. Oetker
Picture - Zlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
Picture - Čokoládové srdiečka extra horká čokoláda Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kakaom, cukrom a vanilkovým cukrom. Pridáme vajce a maslo a ručne vypracujeme na hladké cesto. Cesto vtlačíme do vymastených formičiek. Formičky rozložíme na plech na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 15 minút

Elektrická rúra: 160 °C

Teplovzdušná rúra: 140 °C

2

Košíčky necháme vychladnúť a potom ich vyklopíme z formičiek.

3

Na prípravu krému uvaríme Zlatý klas s mliekom podľa návodu na obale. Odstavíme a za občasného miešania necháme vychladnúť. V mise vyšľaháme maslo s cukrom do peny a postupne zašľahávame Zlatý klas elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Krémom naplníme cukrárske vrecko a následne ním naplníme košíčky.

4

Dozdobíme srdiečkami a jemne posypeme kakaom.

Náš tip

  • Košíčky uchovávame v chlade.