Flag

Citrónový cheesecake s pusinkami

12 porcií
Stredne náročné
160
Voňavý citrónový cheesecake s vanilkou a nadýchanou ozdobou.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na citrónový krém
citrónová kôra z 1 chemicky neošetreného citróna
2 zarovnané KLlevanduľa sušená (nemusí byť)
200 gcukor
štipkasoľ
150 mlcitrónová šťava
2 ksvajce
60 gmaslo zmäknuté
Na korpus
200 gmaslové sušienky
150 gmaslo rozpustené
Na náplň
450 gsmotanový syr
300 gsmotana kyslá
100 gcukor práškový
1 balíčekVanilkový cukor Dr. Oetker
1 balíčekDr. Oetker Puding aróma Vanilka
2 KLVanilková pasta Dr. Oetker
4 ksvajce
Na ozdobenie
120 gcukor
30 mlvoda
2 ksbielok
Ešte potrebujeme
tortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ručný šľahač
cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou
flambovacia pištoľ
Picture - Vanilkový cukor Dr. Oetker
Picture - Dr. Oetker Puding aróma Vanilka
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
1

Na prípravu krému vložíme do kastrólika citrónovú kôru, levanduľu, cukor a soľ. Prilejeme citrónovú šťavu, privedieme do varu a krátko povaríme. V mise vyšľaháme vajcia elektrickým ručným šľahačom do peny a postupne prilievame varenú zmes. Pridáme maslo a vyšľaháme dohladka. Krém precedíme a po vychladnutí odložíme do chladničky asi na 3 hodiny, najlepšie až do ďalšieho dňa.

2

Na prípravu cesta sušienky rozdrvíme pomocou váľka a v mise ich zmiešame s maslom. Cesto položíme na dno a strany vymastenej formy a pritlačíme. Odložíme asi na 20 minút do chladničky.

3

Na prípravu náplne v mise zmiešame syr so smotanou, cukrom, vanilkovým cukrom, pudingovým práškom, pastou, vajcami a krémom z chladničky a dôkladne vymiešame dohladka. Náplň nalejeme do formy na cesto. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: 50 minút

Elektrická rúra: 160 °C

Teplovzdušná rúra: 140 °C

4

Cheesecake necháme dôkladne vychladnúť.

5

Na ozdobenie v kastróliku povaríme cukor s vodou na sirup. V mise vyšľaháme bielky elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Sirup prilievame za stáleho šľahania do snehu. Snehom naplníme cukrárske vrecko a na cheesecaku vytvarujeme pusinky. Pomocou flambovacej pištole pusinky opálime, aby získali hnedastú farbu.