SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Citrónový cheesecake s pusinkami

(0)
0 0 5
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

Voňavý citrónový cheesecake s vanilkou a nadýchanou ozdobou.

12 porcií

stredná obťažnosť 50 minut

Prísady

Prísady

na recept Citrónový cheesecake s pusinkami

Na citrónový krém:

citrónová kôra z 1 chemicky neošetreného citróna
2 zarovnané KL levanduľa sušená (nemusí byť)
200 g cukor
štipka soľ
150 ml citrónová šťava
2 vajce
60 g maslo zmäknuté

Na korpus:

200 g maslové sušienky
150 g maslo rozpustené

Na náplň:

450 g smotanový syr
300 g smotana kyslá
100 g cukor práškový
1 balíček Vanilkový cukor Dr. Oetker
1 balíček Originál Puding aróma Vanilka Dr. Oetker
2 KL Vanilková pasta Dr. Oetker
4 vajce

Na ozdobenie:

120 g cukor
30 ml voda
2 ks bielok

Ešte potrebujeme:

tortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ručný šľahač
cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou
flambovacia pištoľ

preparation

príprava

1

Na prípravu krému vložíme do kastrólika citrónovú kôru, levanduľu, cukor a soľ. Prilejeme citrónovú šťavu, privedieme do varu a krátko povaríme. V mise vyšľaháme vajcia elektrickým ručným šľahačom do peny a postupne prilievame varenú zmes. Pridáme maslo a vyšľaháme dohladka. Krém precedíme a po vychladnutí odložíme do chladničky asi na 3 hodiny, najlepšie až do ďalšieho dňa.

2

Na prípravu cesta sušienky rozdrvíme pomocou váľka a v mise ich zmiešame s maslom. Cesto položíme na dno a strany vymastenej formy a pritlačíme. Odložíme asi na 20 minút do chladničky.

3

Na prípravu náplne v mise zmiešame syr so smotanou, cukrom, vanilkovým cukrom, pudingovým práškom, pastou, vajcami a krémom z chladničky a dôkladne vymiešame dohladka. Náplň nalejeme do formy na cesto. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 160 °C

Teplovzdušná rúra: 140 °C

Plynová rúra: 160 °C

Doba pečenia: 50 Minút

4

Cheesecake necháme dôkladne vychladnúť.

5

Na ozdobenie v kastróliku povaríme cukor s vodou na sirup. V mise vyšľaháme bielky elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Sirup prilievame za stáleho šľahania do snehu. Snehom naplníme cukrárske vrecko a na cheesecaku vytvarujeme pusinky. Pomocou flambovacej pištole pusinky opálime, aby získali hnedastú farbu.

Nutričné hodnoty na recept Citrónový cheesecake s pusinkami

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 2181 kJ
521 kcal
1181 kJ
282 kcal
Tuk 26.86 g 14.52 g
Uhľohydrát 43.81 g 23.68 g
Bielkoviny 10.32 g 5.58 g
Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.