Citrónový cheesecake s pusinkami

(0)
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

Voňavý citrónový cheesecake s vanilkou a nadýchanou ozdobou.

12 porcií

stredná obťažnosť 50 minút

Prísady:

Prísady:

na recept Citrónový cheesecake s pusinkami

Na citrónový krém:

citrónová kôra z 1 chemicky neošetreného citróna
2 zarovnané KL levanduľa sušená (nemusí byť)
200 g cukor
štipka soľ
150 ml citrónová šťava
2 ks vajce
60 g maslo zmäknuté

Na korpus:

200 g maslové sušienky
150 g maslo rozpustené

Na náplň:

450 g smotanový syr
300 g smotana kyslá
100 g cukor práškový
1 balíček Vanilkový cukor Dr. Oetker
1 balíček Dr. Oetker Puding aróma Vanilka
2 KL Vanilková pasta Dr. Oetker
4 ks vajce

Na ozdobenie:

120 g cukor
30 ml voda
2 ks bielok

Ešte potrebujeme:

tortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ručný šľahač
cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou
flambovacia pištoľ

preparation

príprava

1

Na prípravu krému vložíme do kastrólika citrónovú kôru, levanduľu, cukor a soľ. Prilejeme citrónovú šťavu, privedieme do varu a krátko povaríme. V mise vyšľaháme vajcia elektrickým ručným šľahačom do peny a postupne prilievame varenú zmes. Pridáme maslo a vyšľaháme dohladka. Krém precedíme a po vychladnutí odložíme do chladničky asi na 3 hodiny, najlepšie až do ďalšieho dňa.

2

Na prípravu cesta sušienky rozdrvíme pomocou váľka a v mise ich zmiešame s maslom. Cesto položíme na dno a strany vymastenej formy a pritlačíme. Odložíme asi na 20 minút do chladničky.

3

Na prípravu náplne v mise zmiešame syr so smotanou, cukrom, vanilkovým cukrom, pudingovým práškom, pastou, vajcami a krémom z chladničky a dôkladne vymiešame dohladka. Náplň nalejeme do formy na cesto. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 160 °C

Teplovzdušná rúra: 140 °C

Plynová rúra: 160 °C

Doba pečenia: 50 minút

4

Cheesecake necháme dôkladne vychladnúť.

5

Na ozdobenie v kastróliku povaríme cukor s vodou na sirup. V mise vyšľaháme bielky elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Sirup prilievame za stáleho šľahania do snehu. Snehom naplníme cukrárske vrecko a na cheesecaku vytvarujeme pusinky. Pomocou flambovacej pištole pusinky opálime, aby získali hnedastú farbu.

Nutričné hodnoty na recept Citrónový cheesecake s pusinkami

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 2181 kJ
521 kcal
1181 kJ
282 kcal
Tuk 26.86 g 14.52 g
Sacharidy 43.75 g 23.65 g
Bielkoviny 10.32 g 5.58 g
Súhlas so sledovaním

Boli by sme radi, ak by ste súhlasili s tým, aby sme my a naši partneri mohli používať súbory cookie a podobné technológie na lepšie pochopenie spôsobu, akým používate našu webovú lokalitu. Umožní nám to lepšie pochopiť správanie používateľov a prispôsobiť mu našu webovú lokalitu. Okrem toho by sme my aj naši partneri chceli tieto údaje využívať na zasielanie personalizovaných ponúk prostredníctvom ich platforiem. Ak s tým súhlasíte, kliknite na tlačidlo „Súhlasím“. Podrobnejšie informácie nájdete v našich zásadách ochrany osobných údajov. Svoje rozhodnutie môžete kedykoľvek zmeniť.

Potrebné funkcie

Tieto súbory cookie a podobné technológie potrebujeme na zabezpečenie základných funkcií webovej lokality. Medzi ne napríklad patrí aj ukladanie týchto nastavení. Je to výslovne nevyhnutné, aby túto funkciu nebolo možné vypnúť.

Vždy aktívne
Analýzy a personalizácia

Okrem toho by sme sa radi dozvedeli viac o tom, ako používate našu webovú lokalitu, a na základe toho ju optimalizovali pre vás a ďalších používateľov. Na tento účel používame súbory cookie a podobné technológie mapujúce správanie používateľov, ktoré nám pomáhajú vylepšovať našu ponuku pre vás.

Áno

Nie

(Re)marketing/poskytovanie údajov tretím stranám

Aby sme dokázali naše marketingové kampane prispôsobiť vašim potrebám, zhromažďujeme údaje o tom, odkiaľ ste prišli na našu webovú lokalitu a ako reagujete na naše reklamy. To nám pomáha lepšie prispôsobiť naše reklamy a obsah vašim potrebám a záujmom. Naši marketingoví partneri tieto informácie využívajú aj pre vlastné potreby, napr. na personalizáciu vášho konta alebo profilu v rámci ich platformy.

Áno

Nie