SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Citrónový krém (Lemon curd)

(0)
3 4 5
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

Krém s Trstinovým cukrom citrónovým a Finesse citrónovou kôrou Dr.Oetker je vhodný na natretie na palacinky, lievance, do tort, predovšetkým do cheesecaku alebo tartaletiek. Skúste však aj osviežujúci krém do tvarohu alebo jogurtu.

250 mililitrov

jednoduchá príprava 20 minut

Prísady

Prísady

na recept Citrónový krém (Lemon curd)

Na krém:

4 balíčky Trstinový cukor citrónový Dr. Oetker
2 balíčky Finesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
100 ml citrónová šťava
100 g maslo

preparation

príprava

1

Na prípravu krému vložíme do misky trstinový cukor, kôru, šťavu a maslo. Misku ponoríme do horúceho vodného kúpeľa a za občasného pomiešania zohrievame tak dlho, kým krém nezhustne.

2

Krém môžeme hneď použiť alebo ho uzavretý uskladniť v chladničke – najdlhšie však 2 týždne.

Lemon curd je tradičný anglický krém s mnohorakým využitím. Môžete si ho natrieť na hrianku alebo ním potrieť palacinky či lievance. Možno ho vmiešať do jogurtu alebo trochu z neho pridať do cesta na bábovku. Používa sa ako náplň do tort, cheesecakov, tartaletiek, makróniek alebo pečiva z lístkového cesta, perfektne sa snúbi napríklad s tvarohovými dezertmi. Je to tiež klasická náplň do fantastického.

Nutričné hodnoty na recept Citrónový krém (Lemon curd)

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 17 kJ
4 kcal
1583 kJ
378 kcal
Tuk 0.30 g 30.45 g
Sacharidy 0.27 g 26.64 g
Bielkoviny 0.00 g 0.43 g