SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Čokoládová torta

(0)
0 0 5
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

Recept od Mirky van Gils Slavíkovej - proteínová čokoládová torta s Protein pudingom a Holandským kakaom Dr. Oetker.

asi 12 porcí

stredná obťažnosť 20 minút

Prísady

Prísady

na recept Čokoládová torta

Na cesto:

200 g maslo zmäknuté
80 g cukor
0,5 KL soľ
4 ks žĺtok
2 vajce
1 balíček Finesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
320 g múka špaldová
80 g Holandské kakao Dr. Oetker preosiate
0,5 balíčky Kypriaci prášok do pečiva s vínnym kameňom Dr. Oetker

Na náplň:

300 ml mlieko plnotučné
120 g cukor
1 balíček Proteín puding kakaový Dr. Oetker
80 g čokoláda horká nasekaná
2 vajce

Na potretie a posypanie:

1 ks bielok
1 balíček Trstinový cukor mletý vanilkový struk Dr. Oetker

Ešte potrebujeme:

elektrický ručný šľahač
tortová forma (Ø 26 cm)

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme maslo s cukrom a soľou elektrickým ručným šľahačom nastaveným na najvyšší stupeň do peny. Pridáme žĺtky, vajcia, kôru a múku zmiešanú s kakaom a kypriacim práškom a ručne vypracujeme dohladka. Cesto odložíme asi na 30 minút do chladničky. Z 2/3 cesta vyvaľkáme pomocou váľka plát s Ø 26 cm a vložíme ho do vymastenej a múkou vysypanej formy.

2

Na prípravu náplne uvaríme puding s mliekom a cukrom podľa návodu na obale. Puding za občasného miešania necháme vychladnúť. Potom do neho pomocou metličky vmiešame čokoládu a vajcia. Náplň nanesieme na plát vo forme a uhladíme. Zo zvyšného cesta vyvaľkáme opäť plát s Ø 26 cm a položíme ho opatrne na náplň.

3

Povrch potrieme pomocou štetca alebo pierka bielkom. Pomocou vidličky vytvoříme mriežku a posypeme vanilkovým cukrom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 160 °C

Teplovzdušná rúra: 140 °C

Plynová rúra: 160 °C

Doba pečenia: asi 45 Minút

4

Tortu necháme vo forme vychladnúť.

Nutričné hodnoty na recept Čokoládová torta

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 2412 kJ
576 kcal
1256 kJ
300 kcal
Tuk 26.89 g 14.01 g
Sacharidy 50.34 g 26.22 g
Bielkoviny 22.23 g 11.58 g