SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Čokoládový veniec

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

chutný kysnutý koláč

12 ks

stredná obťažnosť 40 minut

Prísady

Prísady

na recept Čokoládový veniec

Na cesto:

250 ml mlieko vlažné
120 g maslo
500 g múka hladká
1 balíček Droždie Dr. Oetker
2 zarovnaná PL Gustin bezgluténový Dr. Oetker
100 g cukor
1 balíček Trstinový cukor s rumovou arómou Dr. Oetker

Na náplň:

2 balíčky Poleva tmavá Dr. Oetker
75 g maslo
75 g cukor práškový

Na ozdobenie:

1 zarovnaná PL cukor práškový

Ešte potrebujeme:

plech na pečenie
papier na pečenie

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta zahrejeme v kastróliku mlieko a necháme v ňom rozpustiť maslo. V mise zmiešame múku s droždím, škrobom, cukrom a trstinovým cukrom. Pridáme mlieko s maslom a ručne vypracujeme dohladka. Cesto poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 45 minút na teplom mieste kysnúť.

2

Na prípravu náplne polevy nalámeme do kastrólika a vo vodnom kúpeli ich rozpustíme. Pridáme maslo, cukor a vymiešame dohladka.

3

Cesto na pomúčenej pracovnej ploche pomocou valčeka vyvaľkáme plát 40 x 30 cm a rovnomerne ho potrieme náplňou. Plát po dlhšej strane zrolujeme a po dĺžke ostrým nožom rozkrojíme (obr. 1).

4

Oba pruhy zapletieme (obr. 2) a vytvoríme veniec a nanesieme na plech vyložený papierom na pečenie a vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Doba pečenia: asi 40 Minút

5

Múčnik posypeme práškovým cukrom a podávame vlažný alebo vychladnutý.

Nutričné hodnoty na recept Čokoládový veniec

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1851kJ
442kcal
1608kJ
384kcal
Tuk 21.51g 18.70g
Uhľohydrát 50.04g 43.52g
Bielkoviny 6.11g 5.31g

Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.