Na prípravu cesta v mise vyšľaháme jednu zmes na korpus s 3 vajcami a 100 až 125 ml smotany na šľahanie mixérom podľa návodu na obale. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Takto pripravíme aj druhý korpus a postupne upečieme.
Doba pečenia: asi 30 - 35 minút
Elektrická rúra: 160 °C
Teplovzdušná rúra: 140 °C
Obidva korpusy necháme úplne vychladnúť. Potom ich pozdĺžne rozrežeme.
Na prípravu krému v mise vyšľaháme obe zmesi na krémy so smotanou a kyslou smotanou mixérom podľa návodu na obale. Korpusy potrieme krémom a navrstvíme na seba. Odložíme asi na hodinu do chladničky stuhnúť.
Na prípravu krému vo vyššej mise vyšľaháme zmes s mliekom a cukrom mixérom podľa návodu na obale. Polovicou krému potrieme povrch a strany torty a dôkladne uhladíme. Opäť odložíme do chladničky aspoň na hodinu.
Zvyšný krém rozdelíme do misiek a každý farbami zafarbíme na požadovaný odtieň podľa vlastnej fantázie. Na povrch a strany torty postupne nanášame malé množstvo farebných krémov, ktoré pomocou stierky uhladzujeme tak, aby nám vznikol dúhový efekt.
Tortu odložíme aspoň na 2 hodiny do chladničky stuhnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie