SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Čučoriedková torta

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

ľahký letný dezert

asi 12 porcií

stredná obťažnosť 40 minut

Prísady

Prísady

na recept Čučoriedková torta

Na cesto:

90 g cukor práškový
90 g múka polohrubá
3 vajce
3 PL voda horúca

Na náplň:

350 g jogurt biely
350 g tvaroh polotučný mäkký
2 zarovnané PL cukor
1 balíček Želatínový stužovač Dr. Oetker
100 ml voda

Na ozdobenie:

300 g čučoriedky
1 balíček Tortové želé číre Dr. Oetker
250 ml voda
2 - 3 PL cukor

Ešte potrebujeme:

tortová forma s priemerom 20 cm

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta zmiešame cukor a múku. Pridáme žĺtky a ručne zamiešame. Z bielkov vyšľaháme sneh, ktorý opatrne primiešame k zmesi. Cesto nalejeme do tukom vymastenej a múkou vysypanej formy a dáme piecť do predhriatej rúry.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

Doba pečenia: asi 15 Minút

2

Zmiešame jogurt, tvaroh a cukor. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a pridáme k nemu jogurtovo-tvarohovú zmes. Pripravenou náplňou potrieme vychladnutý korpus. Posypeme čučoriedkami.

3

Tortové želé pripravíme s vodou a cukrom podľa návodu na obale. Mierne vychladnuté želé nalejeme na tortu a hotovú tortu necháme v chladničke asi 1 hodinu stuhnúť. Tortu môžeme pred servírovaním podľa vlastnej fantázie ozdobiť šľahačkou.

Nutričné hodnoty na recept Čučoriedková torta

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 636kJ
152kcal
410kJ
98kcal
Tuk 3.01g 1.94g
Uhľohydrát 17.76g 11.46g
Bielkoviny 6.76g 4.36g
Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.