Flag

Čučoriedková torta

asi 12 porcií
Stredne náročné
50
Letná torta vyzerá naozaj božsky, tenká vrstva Tortového želé s čučoriedkami vyzýva k zahryznutiu.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
3 ksbielok
3 ksžltok
60 gcukor
100 mlolej
100 mlmlieko
200 gmúka polohrubá
polovica balíčkaKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Na potretie
3 PLdžem čučoriedkový
Na náplň
200 gsmotanový syr
1 balíčekVanilkový cukor Dr. Oetker
Na ovocnú vrstvu
2 balíčkyTortové želé číre Dr. Oetker
350 mljablkový džús
50 gcukor
300 gčučoriedky čerstvé
Okrem toho potrebujeme
elektrický ručný šľahač
tortová forma (Ø 26 cm)
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukor Dr. Oetker
Picture - Tortové želé číre Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme bielky šľahačom dotuha. V inej mise vyšľaháme žĺtky s cukrom šľahačom do peny. Pridáme olej, mlieko a múku zmiešanú s kypriacim práškom a vymiešame dohladka. Nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 20 minút

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

2

Korpus necháme vychladnúť. Potom ho vyberieme z formy a pozdĺžne prekrojíme.

3

Spodnú časť korpusu potrieme džemom a zakryjeme vrchnou časťou.

4

Na náplň vymiešame smotanový syr s vanilkovým cukrom dohladka. Okolo torty upevníme očistený okraj formy. Náplň nanesieme na tortu.

5

Na prípravu ovocnej vrstvy uvaríme tortové želé s džúsom a cukrom podľa návodu na obale. Vmiešame čučoriedky a krátko povaríme. Odstavíme a necháme trošku ochladnúť. Ešte teplú zmes opatrne nalejeme na náplň a uhladíme. Tortu odložíme aspoň na 3 hodiny (najlepšie však do druhého dňa) do chladničky.