Flag

Cupcakes s citrónovým krémom

12 ks
Jednoduché
40
Svieže cupcakes pre milovníkov citrónovej chuti s Trstinovým cukrom citrónovým a Finesse citrónovou kôrou Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Do cesta môžeme pridať kúsky kandizovanej citrónovej kôry.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
125 gmaslo zmäknuté
100 gcukor
1 balíčekFinesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
2 ksvajce
5 PLmlieko
250 gmúka hladká
1 zarovnané KLKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Na krémovú náplň
250 gtvaroh tučný
50 gcukor práškový
3 balíčkyTrstinový cukor citrónový Dr. Oetker
Na ozdobenie
citrónová kôra z chemicky neošetreného citróna nakrájena na pásiky
Ešte potrebujeme
forma na muffiny (12 kusov)
12 kspapierové košíčky
elektrický ručný šľahač
cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou
Picture - Finesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Trstinový cukor citrónový Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme maslo s cukrom, kôrou a vajcami elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme mlieko a múku zmiešanú s kypriacim práškom a elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni vyšľaháme dohladka. Cesto nanesieme do košíčkov vo forme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 20 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Muffiny necháme vychladnúť.

3

Na prípravu krému v mise vyšľaháme tvaroh s cukrom a trstinovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Krém naplníme do cukrárskeho vrecka a nanesieme na muffiny.

4

Ozdobíme pásikmi kôry a odložíme do chladničky stuhnúť.

Náš tip

  • Do cesta môžeme pridať kúsky kandizovanej citrónovej kôry.