Flag

Cupcakes z Krtkovej torty

asi 8 - 10 ks
Jednoduché
40
Z Krtkovej torty Dr. Oetker môžeme vytvoriť aj krásne a elegantné cupcakes, ktoré sú priam k zahryznutiu.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
1 balenieKrtkove torty Dr. Oetker
100 gmaslo zmäknuté
2 ksvajce
75 mlmlieko
Na náplň
500 - 600 mlsmotana na šľahanie (33%) vychladená
100 mlvoda
3banány
Okrem toho potrebujeme
elektrický ručný šľahač
forma na pečenie muffinov
papierové košíčky na muffiny
cukrárske vrecko s hladkou trubičkou
Picture - Krtkove torty Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta zmes na korpus nasypeme do misy. Pridáme maslo, vajcia a mlieko a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom podľa návodu na obale. Cesto rozdelíme do formy na muffiny vyloženej papierovými košíčkami asi do ¾ výšky a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 20 minút

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

2

Muffiny necháme vychladnúť. Potom ich vyberieme z formy aj s košíčkami.

3

Pomocou lyžičky z každého muffinu vydlabeme kúsok zo stredu a vydlabanú časť korpusu v miske rozdrobíme.

4

Banány olúpeme a nakrájame na kolieska, ktoré rozdelíme do vydlabanej časti.

5

Na prípravu náplne smotanu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Zmes na náplň zmiešame s vodou a ihneď vmiešame v dvoch fázach do šľahačky. Nakoniec vmiešame čokoládové vločky podľa návodu na obale. Šľahačkovú náplň vložíme do cukrárskeho vrecka, nanesieme na banány a povrch posypeme rozdrobeným korpusom. Odložíme do chladničky asi na 3 hodiny stuhnúť.