Flag

Dvojfarebný pohár s hruškou a domácou granolou

4 porcie
Jednoduché
100
Jednoduchý pudingový pohár s domácou granolou a Premium Pudingom Dr. Oetker. Vychutnajte si ho kedykoľvek!
Zloženie
Príprava
Náš tip
Nakrájané hrušky môžeme pred použitím krátko povariť s 1 dcl bieleho sladkého vína ochuteného klinčekmi.
Náš tip
Dezert môžeme ozdobiť šľahačkou.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na domácu granolu
1 pohárovsené vločky
0,5 poháraorechy nasekané a semiačka (napr. lieskové a vlašské orechy, slnečnicové semiačka)
2 PLagávový sirup
1 PLolej
1 PLcukor trstinový
štipkasoľ
Na tmavý krém
400 mlmlieko plnotučné
1 balíčekPremium Puding Horká Čokoláda Dr. Oetker
2 PLcukor kryštálový
Na biely krém
400 mlmlieko plnotučné
1 balíčekPremium Puding Pravá Vanilka smotanová Dr. Oetker
2 PLcukor kryštálový
80 gčokoláda biela
Na ozdobenie
2hrušky (ideálne kyslejšie)
20 gčokoláda biela
Okrem toho potrebujeme
4 kssklenené poháre
papier na pečenie
škrabka na zemiaky
Picture - Premium Puding Horká Čokoláda Dr. Oetker
Picture - Premium Puding Pravá Vanilka smotanová  Dr. Oetker
1

V mise dôkladne zmiešame všetky suroviny na granolu. Plech vystelieme papierom na pečenie a zmes vysypeme. Vložíme do predhriatej rúry a zapekáme, kým zmes skaramelizuje.

Doba pečenia: asi 30 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Granolu necháme vychladnúť.

3

Hrušky olúpeme, vykrojíme jadrovníky a nakrájame na malé kúsky.

4

Čokoládový aj vanilkový puding uvaríme podľa návodu naobale ale iba so 400 ml mlieka a 2 PL cukru. Po odstavení do svetlého krému ešte zahorúca nalámeme bielu čokoládu a dôkladne rozmiešame. Za občasného miešania necháme oba pudingy mierne vychladnúť.

5

Do misiek striedavo vrstvíme domácu granolu, tmavý a svetlý krém a hrušky. Na záver ozdobíme zvyšnou granolou a hoblinami bielej čokolády, ktoré nastrúhame pomocou škrabky na zemiaky.

Náš tip

  • Nakrájané hrušky môžeme pred použitím krátko povariť s 1 dcl bieleho sladkého vína ochuteného klinčekmi.
  • Dezert môžeme ozdobiť šľahačkou.