Flag

Fit cuketový perník bez mlieka a vajec

24 porcie
Jednoduché
25
Svieža a ľahký perník vhodný najmä do letných dní.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
350 gcuketa očistena alebo biela tekvica
1,5 hrnčekymúka špaldová hladká
0,5 hrnčekyovsené vločky jemné
2 PLPremium Puding Horká Čokoláda Dr. Oetker
5 PLcukor trstinový
1 balíčekTrstinový cukor mletý vanilkový struk Dr. Oetker
1 balíčekŠkoricový cukor Dr. Oetker
2 KLKypriaci prášok do perníka Dr. Oetker
1 KLHolandské kakao Dr. Oetker
50 gkokosový olej
0,5 hrnčekyovsené mlieko
3 PLhrozienka
Na ozdobenie
džem ríbezľový
110 gčokoláda horká
1 KLkokosový olej
Picture - Premium Puding Horká Čokoláda Dr. Oetker
Picture - Trstinový cukor mletý vanilkový struk Dr. Oetker
Picture - Škoricový cukor Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do perníka Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
1

Hrozienka zalejeme horúcou vodou. Všetky práškové prísady dáme do misy a premiešame. Cuketu nahrubo nastrúhame, primiešame ju k sypkým surovinám. Pridáme rozpustený olej a mlieko. Premiešame a nakoniec  zapracujeme aj scedené hrozienka. Vznikne nám hustejšie cesto. 

2

Plech vyložíme papierom na pečenie a rozotrieme doňho cesto. Zarovnáme a dáme piecť do vyhriatej rúry na 170 stupňov asi na 45 minút. Doba pečenia závisí od hrúbky cesta aj od vodnatosti cukety. Koláčik by mal byť pevný, ale zvnútra bude mať vláčnu konzistenciu, ktorá pripomína brownie. 

3

Po upečení ešte teplý koláč natrieme džemom, ideálne ríbezľovým. Nad parou rozpustíme čokoládu spolu s kokosovým olejom a rozotrieme ju na vrch koláča. Dáme stuhnúť do chladničky.