Flag

Gaštanové rezy

asi 24 porcií
Stredne náročné
65
Skvelé bezlepkové rezy s gaštanovým pyré s jemným korpusom zo Zlatého klasu Dr. Oetker. Vyskúšajte. Pre Dr. Oetker vytvorilo štúdio Medové motúzy.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
2 ksvajce
200 gcukor
220 mlolej
1 balenieZlatý klas Originál Dr. Oetker (á 200 g)
0,5 balíčkyKypriaci prášok do pečiva s vínnym kameňom Dr. Oetker
300 gdžem višňový
Na krém
1 balenieŽelatína v plátkoch Dr. Oetker
4 - 5 PLvoda
300 gmascarpone
350 ggaštanové pyré
2 PLgriotka
200 mlsmotana na šľahanie (33%)
2 balíčkyVanilkový cukor Dr. Oetker
Na polevu
1 balíčekPoleva mliečna Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
elektrický ručný šľahač
plech na pečenie s vyšším okrajom (30 x 40 cm)
Picture - Zlatý klas Originál Dr. Oetker (á 200 g)
Picture - Kypriaci prášok do pečiva s vínnym kameňom Dr. Oetker
Picture - Želatína v plátkoch Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukor Dr. Oetker
Picture - Poleva mliečna Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme vajcia s cukrom a olejom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme Zlatý klas zmiešaný s kypriacim práškom a vyšľaháme dohladka. Cesto nanesieme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 15 minút

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C

2

Korpus necháme vychladnúť. Potom ho potrieme višňovým džemom.

3

Na prípravu krému necháme plátky želatíny napučať s vodou podľa návodu na obale. V mise vyšľaháme mascarpone s gaštanovým pyré a griotkou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Želatínu vyžmýkame, rozpustíme a pridáme do zmesi podľa návodu na obale. Smotanu s vanilkovým cukrom vyšľaháme dotuha a zľahka ju vmiešame do zmesi. Krém natrieme na korpus, uhladíme a odložíme asi na hodinu do chladničky.

4

Polevu rozpustíme podľa návodu na obale. Koláč ňou polejeme a necháme stuhnúť. Potom nakrájame koláč na rezy a môžeme ozdobiť čerstvou alebo kokteilovou višňou.