Flag

Gratinované jahody

asi 12 porcií
Jednoduché
25
rýchly múčnik
Zloženie
Príprava
Náš tip
Chuťovo je ale nákyp dobrý aj studený.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Prísady
250 gtvaroh polotučný mäkký
4 ksžltok
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
50 gcukor práškový
1 balíčekFinesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
1 balíčekDr. Oetker Puding aróma Vanilka
1 PLmandle nasekané
4 ksbielok
300 gjahody očistené
Na posypanie
1 PLcukor práškový
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
Picture - Dr. Oetker Puding aróma Vanilka
1

Tvaroh vyšľaháme v mise so žĺtkami, vanilínovým a múčkovým cukrom, citrónovou kôrou, pudingovým práškom a mandľami. Z bielkov vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh, ktorý zľahka vmiešame do tvarohového cesta. Cesto nalejeme do vyššej zapekacej nádoby (priemer cca 30 cm) potretej maslom.

2

Na cesto rovnomerne poukladáme očistené a osušené jahody. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 55 minút

Elektrická rúra: 210 °C

Teplovzdušná rúra: 190 °C

3

Po upečení posypeme práškovým cukrom. Servírujeme teplé, aby nákyp neklesol.

Náš tip

  • Chuťovo je ale nákyp dobrý aj studený.