SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Jablková torta s vínom

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

originálna

asi 12 porcií

stredná obťažnosť 30 minut

Prísady

Prísady

na recept Jablková torta s vínom

Na cesto:

250 g múka polohrubá
0,33 zarovnané KL Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
125 g cukor práškový
1 balíček Vanilínový cukor Dr. Oetker
1 vajce
125 g maslo
1 PL voda

Na náplň:

1 kg jablká
1 balíček Škoricový cukor Dr. Oetker
2 balíčky Originál Puding aróma Vanilka Dr. Oetker
800 ml džús jablkový s bielym vínom (alebo len džús)
230 g cukor
1 balíček Vanilínový cukor Dr. Oetker
400 - 500 ml smotana na šľahanie (33%)
2 balíčky Smeta-fix Dr. Oetker
1 KL Holandské kakao Dr. Oetker

preparation

príprava

1

Do misy preosejeme múku a postupne pridáme kypriaci prášok, cukor, vanilínový cukor, vajce, maslo a vodu. Všetko zmiešame el. šľahačom (metličkami) najprv na najnižšom stupni (cca 1 minútu), potom na najvyššom stupni až je cesto hladké. Cesto zabalíme do fólie a dáme na 1 hod. do chladničky odležať.

2

Oddelíme 2/3 cesta, ktorým pokryjeme vymastené dno tortovej formy (priem. 26-28 cm) – cesto na pár miestach prepichneme vidličkou. Zvyšnú 1/3 cesta položíme na okraj tortovej formy a tlačením vypracujeme vysoký okraj (cca 0,5 cm pod okraj formy).

3

Umyté jablká olúpeme, vyberieme jadrovníky a pokrájame na malé kúsky. Kúsky jabĺk položíme na cesto a poprášime škoricovým cukrom. Puding dobre rozmiešame v jablčnom džúse, pridáme cukor, vanilínový cukor a varíme za stáleho miešania do zhustnutia. Ešte horúcim pudingom prelejeme jablká a dáme piecť.

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

Doba pečenia: asi 60 Minút

4

Po upečení necháme tortu ešte 1 hodinu stáť v otvorenej vypnutej rúre a následne necháme cez noc vychladnúť.

Nutričné hodnoty na recept Jablková torta s vínom

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 2466kJ
589kcal
921kJ
220kcal
Tuk 22.07g 8.23g
Uhľohydrát 61.01g 22.76g
Bielkoviny 4.14g 1.55g

Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.