SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Jablkový koláč s kyslou smotanou

(0)
5 2 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

šťavnatý

asi 24 porcií

jednoduchá príprava 45 minut

Prísady

Prísady

na recept Jablkový koláč s kyslou smotanou

Na cesto:

375 g múka hladká
1 balíček Droždie Dr. Oetker
soľ
1 balíček Vanilínový cukor Dr. Oetker
75 g med tekutý
125 ml mlieko polotučné vlažné
75 g maslo rozpustené
1 vajce

Na náplň:

800 g jablká očistené a nepokrájané
250 g smotana kyslá (15%)
90 g cukor
1 balíček Vanilkový cukor Dr. Oetker
100 g mandle - plátky

Ešte potrebujeme:

plech na pečenie s vyšším okrajom (30 x 40 cm)

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s droždím, soľou a vanilínovým cukrom. Pridáme med, mlieko, maslo a vajce a ručne vypracujeme dohladka. Cesto zaprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 45 minút na teplom mieste kysnúť.

2

Na prípravu náplne jablká nakrájame na menšie mesiačiky. V mise zmiešame kyslú smotanu s cukrom a vanilkovým cukrom a metličkou vymiešame dohladka. Nakoniec pridáme mandle.

3

Vykysnuté cesto na pomúčenej pracovnej ploche pomocou váľka vyvaľkáme na plát 30 x 40 cm a prenesieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Na cesto naukladáme rovnomerne jablká a potrieme ich náplňou. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Doba pečenia: asi 40 Minút

4

Koláč necháme vychladnúť.

Nutričné hodnoty na recept Jablkový koláč s kyslou smotanou

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 716kJ
171kcal
862kJ
206kcal
Tuk 7.13g 8.59g
Uhľohydrát 24.72g 29.78g
Bielkoviny 3.73g 4.49g

Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.