SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Jahodové slimáčiky

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (Nepodarilo sa :( )
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

veselá roláda nielen pre deti

asi 12 porcií

stredná obťažnosť 35 minut

Prísady

Prísady

na recept Jahodové slimáčiky

Na cesto:

4 vajce
2 PL voda
100 g cukor práškový
1 balíček Vanilínový cukor Dr. Oetker
130 g múka polohrubá
1 PL Holandské kakao Dr. Oetker
4 ks bielok

Na náplň:

150 g jahody
1 balíček Vanilínový cukor Dr. Oetker
2 KL Želatína na stuženie krémov Dr. Oetker
25 ml voda
400 ml smotana na šľahanie (33%)

Na tykadlá:

5 - 6 plátkov ananás u
3 kocky čokoláda horká

Ešte potrebujeme:

plech na pečenie
elektrický ručný šľahač
cukrárske vrecko so zdobiacou trubičkou
papier na pečenie

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta vyšľaháme žĺtka s vodou elektrickým ručným šľahačom do peny. Pridáme práškový a vanilínový cukor a opäť šľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme preosiatu múku s kakaom a šľaháme na najnižšom stupni dohladka. Nakoniec vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov.

2

Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a uhladíme stierkou. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C

Doba pečenia: 9 - 11 Minút

3

Po upečení posypeme plát ihneď práškovým cukrom a vyklopíme pocukrovanou stranou na utierku. Stiahneme papier a po dlhšej strane (tak aby potom vzniklo viac slimákov) aj s utierkou zrolujeme. Necháme vychladnúť.

4

Na prípravu náplne jahody krátko rozmixujeme s vanilínovým cukrom. Želatínu namočíme do vody. Napučanú želatínu zahrejeme vo vodnom kúpeli (nesmie sa variť!) a potom ju primiešame k jahodám. Ušľaháme šľahačku elektrickým ručným šľahačom dotuha. Jahodovú hmotu zľahka vmiešame do šľahačky. Náplň necháme za občasného miešania v chladničke stuhnúť.

5

Do zdobiaceho vrecka odoberieme asi 3 PL jahodovej náplne. Roládu opatrne rozmotáme. Zvyšok náplne natrieme na plát (po celej ploche). Potom roládu opäť zrolujeme, ale nie až do konca – tak aby nám zostal asi 5 cm rovný (nedotočený) kúsok. Na tento rovný kúsok nastriekame zdobiacim vreckom vedľa sebe telíčka a hlavičky slimákov (pásiky, na konci hrubšie).

6

Z kandizovaného ananásu nakrájame tenké prúžky, ktoré na konci namáčame v rozohriatej čokoláde. Takto pripravené tykadlá zapichujeme vždy po dvoch do jedného slimáka. Roládu necháme v chladničke stuhnúť aspoň 3 hodiny.

7

Krájame po jednotlivých slimákoch.

Nutričné hodnoty na recept Jahodové slimáčiky

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 950kJ
227kcal
967kJ
231kcal
Tuk 13.48g 13.75g
Uhľohydrát 13.89g 14.18g
Bielkoviny 4.98g 5.08g
Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.