SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Jahodovo-rebarborový koláč

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Báječný špaldový koláč s jahodami a rebarborou.

asi 12 porcií

jednoduchá príprava 60 minut

Prísady

Prísady

na recept Jahodovo-rebarborový koláč

Na cesto:

400 g múka špaldová
50 g mandle mleté
1 zarovnaná KL Sóda bikarbóna Dr. Oetker
1 balíček Finesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
70 ml javorový sirup
100 g maslo zmäknuté
100 ml olej
1 KL Vanilková pasta Dr. Oetker

Na obloženie:

200 g jahody , očistené a nakrájané na kúsky
500 g rebarbora , očistená a nakrájaná na kocky
2 balíčky Trstinový cukor citrónový Dr. Oetker

Ešte potrebujeme:

koláčová forma (Ø 26 cm)

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s mandľami, sódou a citrónovou kôrou. Pridáme sirup, maslo, olej a pastu a ručne vypracujeme dohladka. Asi 90 % cesta nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a rovnomerne pritlačíme ku dnu.

2

Jahody a rebarboru dáme na cesto. Na povrch nadrobíme zvyšné cesto a posypeme citrónovým cukrom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Doba pečenia: asi 30 Minút

3

Pred podávaním môžeme koláč zľahka poprášiť práškovým cukrom.

Nutričné hodnoty na recept Jahodovo-rebarborový koláč

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1269kJ
303kcal
180kJ
43kcal
Tuk 18.36g 2.62g
Uhľohydrát 32.09g 4.58g
Bielkoviny 4.53g 0.65g

Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.