SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Jahodovo-rebarborový koláč

(0)
0 0 5
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

Báječný špaldový koláč s jahodami a rebarborou.

asi 12 porcií

jednoduchá príprava 60 minút

Prísady

Prísady

na recept Jahodovo-rebarborový koláč

Na cesto:

400 g múka špaldová
50 g mandle mleté
1 zarovnaná KL Sóda bikarbóna Dr. Oetker
1 balíček Finesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
70 ml javorový sirup
100 g maslo zmäknuté
100 ml olej
1 KL Vanilková pasta Dr. Oetker

Na obloženie:

200 g jahody , očistené a nakrájané na kúsky
500 g rebarbora , očistená a nakrájaná na kocky
2 balíčky Trstinový cukor citrónový Dr. Oetker

Ešte potrebujeme:

koláčová forma (Ø 26 cm)

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s mandľami, sódou a citrónovou kôrou. Pridáme sirup, maslo, olej a pastu a ručne vypracujeme dohladka. Asi 90 % cesta nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a rovnomerne pritlačíme ku dnu.

2

Jahody a rebarboru dáme na cesto. Na povrch nadrobíme zvyšné cesto a posypeme citrónovým cukrom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Doba pečenia: asi 30 Minút

3

Pred podávaním môžeme koláč zľahka poprášiť práškovým cukrom.

Nutričné hodnoty na recept Jahodovo-rebarborový koláč

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1269 kJ
303 kcal
180 kJ
43 kcal
Tuk 18.36 g 2.62 g
Sacharidy 32.09 g 4.58 g
Bielkoviny 4.53 g 0.65 g