SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Jahodovo-rebarborový koláč

(0)
0 0 5
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

Báječný špaldový koláč s jahodami a rebarborou.

asi 12 porcií

jednoduchá príprava 60 minut

Prísady

Prísady

na recept Jahodovo-rebarborový koláč

Na cesto:

400 g múka špaldová
50 g mandle mleté
1 zarovnaná KL Sóda bikarbóna Dr. Oetker
1 balíček Finesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
70 ml javorový sirup
100 g maslo zmäknuté
100 ml olej
1 KL Vanilková pasta Dr. Oetker

Na obloženie:

200 g jahody , očistené a nakrájané na kúsky
500 g rebarbora , očistená a nakrájaná na kocky
2 balíčky Trstinový cukor citrónový Dr. Oetker

Ešte potrebujeme:

koláčová forma (Ø 26 cm)

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s mandľami, sódou a citrónovou kôrou. Pridáme sirup, maslo, olej a pastu a ručne vypracujeme dohladka. Asi 90 % cesta nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a rovnomerne pritlačíme ku dnu.

2

Jahody a rebarboru dáme na cesto. Na povrch nadrobíme zvyšné cesto a posypeme citrónovým cukrom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Doba pečenia: asi 30 Minút

3

Pred podávaním môžeme koláč zľahka poprášiť práškovým cukrom.

Nutričné hodnoty na recept Jahodovo-rebarborový koláč

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1269 kJ
303 kcal
180 kJ
43 kcal
Tuk 18.36 g 2.62 g
Uhľohydrát 32.09 g 4.58 g
Bielkoviny 4.53 g 0.65 g
Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.