Flag

Jahodový dezert so želé

asi 8 porcie
Jednoduché
40
Desiata na letné popoludnie s čerstvým ovocím a Tortovým želé červeným Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Prísady
150 gmüsli s orechmi
1 baleniePoleva de Luxe extra tmavá Dr. Oetker
500 gmascarpone
200 gjogurt biely polotučný
50 gcukor práškový
1 balíčekTrstinový cukor citrónový Dr. Oetker
1 balíčekFinesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
1 balíčekŽelatínový stužovač Dr. Oetker
100 mlvoda
250 gjahody čerstvé
1 balíčekTortové želé červené Dr. Oetker
250 gvoda
2 zarovnané PLcukor
Okrem toho potrebujeme
8dezertné poháre alebo misky
Picture - Poleva de Luxe extra tmavá Dr. Oetker
Picture - Trstinový cukor citrónový Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
Picture - Želatínový stužovač Dr. Oetker
Picture - Tortové želé červené Dr. Oetker
1

Na prípravu dezertu müsli pomocou váľka rozdrvíme a vložíme do misy. Pridáme polevu rozpustenú podľa návodu na obale a zamiešame. Po stuhnutí rozdrvíme a rovnomerne rozdelíme na dno do pohárov.

2

V mise zmiešame mascarpone s jogurtom, cukrami a  kôrou. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a ihneď vmiešame do zmesi. Rozdelíme asi do ¾ výšky pohára a necháme asi 30 minút v chladničke stuhnúť.

3

Na povrch dezertu poukladáme očistené a nadrobno nakrájané jahody a zalejeme tortovým želé pripraveným s vodou a cukrom podľa návodu na obale.