Flag

Jahodový džem s proseccom

6 pohárov à 200 ml
Jednoduché
30
Inšpirácia na jednoduchú a rýchlu prípravu super jahodového džemu s Gelfixom Extra 2:1 Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Prísady
1,2 kgjahody
1 balíčekGelfix Extra 2:1 Dr. Oetker
500 gcukor
150 mlprosecco
Picture - Gelfix Extra 2:1 Dr. Oetker
1

Jahody umyjeme, očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Odvážime 1 kg.

2

Asi 3/4 jahôd dáme do väčšieho hrnca a tyčovým mixérom rozmixujeme na pyré, ku ktorému pridáme zvyšné kúsky jahôd. Gelfix zmiešame s 2 polievkovými lyžicami cukru, pridáme k ovociu a dôkladne premiešame. Za stáleho miešania privedieme zmes do varu a 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zvyšný cukor a prosecco a zmes opäť privedieme do varu. Za stáleho miešania a prebublávania povaríme minimálne 5 minút.

3

Vykonáme skúšku želírovania: 1-2 lyžičky horúceho džemu kvapneme na tanierik a necháme vychladnúť. Ak džem nie je dostatočne tuhý, pridáme 1-2 zarovnané lyžičky kyseliny citrónovej, krátko povaríme a skúšku zopakujeme.

4

Odoberieme prípadnú penu a džem ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzavrieme, obrátime hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečkach.