Flag

Jahodový pohár s mascarpone

4 porcie
Jednoduché
70
Chutný ovocný dezert s mascarpone a Dr. Oetker Pudingom aróma Jahoda. Pochutia si malí aj veľkí!
Zloženie
Príprava
Náš tip
Krém aj šľahačku môžeme dávkovať do pohára aj pomocou cukrárskeho vrecka so zdobiacou špičkou.
Náš tip
Jahody môžeme nahradiť aj iným bobuľovým ovocím, prípade kompótom. Kompótované ovocie pred použitím scedíme.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na jahodový krém
400 mlmlieko polotučné
1 balíčekDr. Oetker Puding aróma Jahoda
3 PLcukor kryštálový
250 gmascarpone
Na ozdobenie
250 gjahody čerstvé
10cukrárské piškóty dlhé
250 mlsmotana na šľahanie (33%) vychladená
1 balíčekSmeta-fix Dr. Oetker
2 PLcukor práškový
Okrem toho potrebujeme
4 kssklenené poháre
elektrický ručný šľahač
Picture - Dr. Oetker Puding aróma Jahoda
Picture - Smeta-fix Dr. Oetker
1

Jahodový puding uvaríme podľa návodu na obale, ale iba so 400 ml mlieka a 3 PL cukru. Odstavíme a za občasného premiešania necháme úplne vychladnúť.

2

V mise elektrickým ručným šľahačom na nízkych otáčkach prešľaháme mascarpone. Vychladnutý puding po lyžiciach pridávame do mascarpone a zašľahávame pri nízkych otáčkach.

3

Jahody očistíme, umyjeme a osušíme. Nakrájame na menšie kúsky a odložíme bokom.

4

Dlhé piškóty rozlámeme na menšie kusy a vyložíme nimi dno misiek. Na piškóty nanesieme polovicu jahodového krému. Na krém rozložíme kúsky jahôd a opäť nanesieme druhú polovicu krému.

5

Pred servírovaním vyšľaháme šľahačkovú smotanu so Smeta-fixom elektrickým ručným šľahačom dotuha. Pridáme 2 PL práškového cukru a zašľaháme. Dezert ozdobíme šľahačkou a kúskami jahôd.

Náš tip

  • Krém aj šľahačku môžeme dávkovať do pohára aj pomocou cukrárskeho vrecka so zdobiacou špičkou.
  • Jahody môžeme nahradiť aj iným bobuľovým ovocím, prípade kompótom. Kompótované ovocie pred použitím scedíme.