Flag

Jahodový tart

asi 12 porcií
Jednoduché
65
Tenká vrstva Tortového želé Dr. Oetker a jahody zostanou krásne čerstvé!
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
270 gmúka hladká
70 gcukor
štipkasoľ
150 gmaslo zmäknuté
1 ksvajce
1 PLvoda studená
Na vanilkový krém
125 gsmotanový syr bez príchute
125 gtvaroh polotučný
1 zarovnaná PLcukor práškový
1Vanilkový struk "Bourbon" Dr. Oetker
100 mlsmotana na šľahanie (33%)
1 balíčekSmeta-fix Dr. Oetker
Na ozdobenie
500 gjahody čerstvé
1 balíčekTortové želé červené Dr. Oetker
250 mlvoda
2 zarovnané PLcukor
Okrem toho potrebujeme
koláčová forma (Ø 28 cm)
elektrický ručný šľahač
Picture - Vanilkový struk "Bourbon" Dr. Oetker
Picture - Smeta-fix Dr. Oetker
Picture - Tortové želé červené Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s cukrom a soľou. Pridáme maslo, vajce a vodu a ručne vypracujeme dohladka.

2

Cesto pomocou váľka vyvaľkáme na plát s Ø 30 cm. Plát nanesieme do vymastenej formy a pritlačíme k okrajom. Vidličkou cesto na niekoľkých miestach poprepichujeme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 35 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

3

Korpus necháme vychladnúť.

4

Na vanilkový krém v mise zmiešame syr s tvarohom, cukrom a dreňou zo struku. Pridáme smotanu a Smeta-fix a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dohladka. Krém nanesieme na korpus a uhladíme.

5

Povrch ozdobíme nakrájanými plátkami jahôd od kraja do stredu tak, aby vznikol pekný vzor. Tortové želé pripravíme s vodou a cukrom podľa návodu na obale. Nanesieme na jahody, odložíme do chladničky a necháme stuhnúť.