SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Jarná torta

(0)
4 1 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

pre hostí

12 porcií

stredná obťažnosť 65 minut

Prísady

Prísady

na recept Jarná torta

Na cesto:

150 g maslo zmäknuté alebo margarín
220 g cukor práškový
1 balíček Vanilínový cukor Dr. Oetker
5 vajce
350 g múka polohrubá
citrónová kôra nastrúhaná (z 1 citróna)
3 zarovnané KL Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
200 ml mlieko
2 PL rum

Na náplň:

500 g tvaroh mäkký
2 PL citrónová šťava
30 g cukor práškový
1 balíček Vanilínový cukor Dr. Oetker
500 ml smotana na šľahanie (33%)
2 balíčky Smeta-fix Dr. Oetker

Na potretie:

4 - 5 PL džem

Na posypanie bokov:

40 - 50 g mandle pražené a nasekané

Na ozdobenie:

1 KL Holandské kakao Dr. Oetker
1 - 2 KL cukor práškový

Ešte potrebujeme:

tortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ručný šľahač
papier na pečenie

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta vyšľaháme do peny maslo alebo margarín, cukor a vanilínový cukor. Za stáleho šľahania pridáváme po jednom vajcia. Každé vyšľaháme asi 30 sekúnd. Múku zmiešame s citrónovou kôrou a kypriacim práškom. Do mlieka pridáme rum. Do našľahanej hmoty striedavo v dvoch fázach zapracujeme pripravenú múku a mlieko (na 1. stupni šľahača).

2

Hladké cesto vylejeme do tortovej formy s priemerom 26 cm, ktorej dno sme vyložili papierom na pečenie. Uhladíme a pečieme v predhriatej rúre.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Doba pečenia: 35 - 45 Minút

3

Upečený korpus necháme asi 10 minút vychladnúť, pomocou noža odstránime korpus od okraja a necháme vychladnúť úplne.

4

Na prípravu náplne vyšľaháme tvaroh s citrónovou šťavou, cukrom a vanilínovým cukrom. Smotanu vyšľaháme so smeta-fixom a zľahka po častiach spracujeme do tvarohovej hmoty (na 1.stupni šľahača).

5

Z korpusu stiahneme pripečený papier na pečenie a korpus 2x prerežeme. Spodnú časť korpusu položíme na podnos, natrieme džemom a 1/3 náplne. Priložíme druhý diel korpusu a postup opakujeme. Zakryjeme tretím dielom, hornú časť potrieme zvyškom džemu a náplne. Rovnako potrieme aj boky torty a posypeme ich mandľami. Kakao zmiešame s práškovým cukrom. Z papiera vystrihneme rovnaké šablóny a rovnomerne ich umiestnime na tortu. Cez sitko posypeme zmesou kakaa a cukru a šablóny opatrne odoberieme. Tortu uchovávame v chlade.

Nutričné hodnoty na recept Jarná torta

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 2068kJ
494kcal
992kJ
237kcal
Tuk 29.47g 14.10g
Uhľohydrát 28.51g 13.64g
Bielkoviny 8.58g 4.10g

Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.