SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Jarný marcipánovo-ananásový chlebíček

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

Rýchly múčnik, ktorým nepohŕdnu malí ani veľkí.

asi 15 porcií

jednoduchá príprava 20 minut

Prísady

Prísady

na recept Jarný marcipánovo-ananásový chlebíček

Na cesto:

135 g kompót ananásový (hmotnosť po odkvapkaní)
1 balenie Marcipán Dr. Oetker
140 g maslo zmäknuté alebo margarín
140 g cukor
1 balíček Vanilínový cukor Dr. Oetker
štipka soľ
3 vajce
240 g múka hladká
1,5 zarovnané KL Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker

Na ozdobenie:

1 zarovnaná PL cukor práškový

Ešte potrebujeme:

forma na biskupský chlebíček (30 x 11 cm)

preparation

príprava

1

Kompót necháme na sitku dôkladne odkvapkať a prípadné väčšie kúsky prekrojíme.

2

Na prípravu cesta nakrájame marcipán na malé kúsky. V mise zmiešame marcipán, maslo alebo margarín a vymiešame elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Postupne za stáleho miešania pridáme cukor, vanilínový cukor, soľ a vajcia a vyšľaháme na najvyššom stupni dohladka. Múku zmiešanú s kypriacim práškom vmiešame metličkou v dvoch dávkach do vaječnej zmesi. Vymiešame dohladka. Nakoniec do cesta ručne vmiešame kúsky ananásu a naplníme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Doba pečenia: asi 55 Minút

3

Upečený chlebíček necháme stáť 10 minút vo forme, potom uvoľníme z formy a necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

Nutričné hodnoty na recept Jarný marcipánovo-ananásový chlebíček

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1005 kJ
240 kcal
1457 kJ
348 kcal
Tuk 11.47 g 16.62 g
Uhľohydrát 29.75 g 43.11 g
Bielkoviny 3.54 g 5.14 g
Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.