Flag

Kakaová bábovka

16 porcií
Jednoduché
80
Holandské kakao Dr. Oetker dodá bábovke tú pravú kakaovú farbu a chuť.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Povrch bábovky môžeme pocukrovať alebo poliať polevou Dr. Oetker.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
5 ksžltok
200 gcukor práškový
1 balíčekTrstinový cukor s rumovou arómou Dr. Oetker
2 PLvoda
150 mlolej
5 ksbielok
štipkasoľ
300 gmúka polohrubá
2 zarovnaných PLHolandské kakao Dr. Oetker preosiate
1 balíčekKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
forma na bábovku (Ø 23 cm)
elektrický ručný šľahač
Backspray Dr. Oetker
Picture - Trstinový cukor s rumovou arómou Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker preosiate
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Backspray Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme žĺtky s cukrom, trstinovým cukrom, vodou a olejom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Z bielkov a soli vyšľaháme tuhý sneh a zľahka vmiešame do žĺtkovej peny. Pridáme múku zmiešanú s kakaom a kypriacim práškom a zľahka ručne vymiešame dohladka. Cesto nanesieme do formy vystriekané Backsprayem podľa návodu na obale. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: 50 minút

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

2

Bábovku necháme asi 10 minút vo forme ochladnúť. Potom ju opatrne vyklopíme.

Náš tip

  • Povrch bábovky môžeme pocukrovať alebo poliať polevou Dr. Oetker.