Flag

Kakaová bábovka s tvarohom a pomarančovou kôrou

asi 16 porcií
Jednoduché
80
Voňavá kakaová bábovka s výraznou chuťou Finesse Pomarančovou kôrou Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
400 gmúka polohrubá
1 balíčekKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
2 zarovnané PLHolandské kakao Dr. Oetker
250 gcukor
1 balíčekFinesse Pomarančová kôra strúhaná Dr. Oetker
150 mlolej
250 mlmlieko
3 ksvajce
Na náplň
250 gtvaroh polotučný
2 zarovnané PLcukor
polovica balíčkaDr. Oetker Puding aróma Vanilka
1 ksvajce
1 balíčekFinesse Pomarančová kôra strúhaná Dr. Oetker
Okrem toho potrebujeme
forma na bábovku (Ø 23 cm)
elektrický ručný šľahač
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Finesse Pomarančová kôra strúhaná Dr. Oetker
Picture - Dr. Oetker Puding aróma Vanilka
Picture - Finesse Pomarančová kôra strúhaná Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, kakaom, cukrom a kôrou. Pridáme olej, mlieko a vajcia a metličkou vymiešame dohladka.

2

Na prípravu náplne v mise vyšľaháme tvaroh s cukrom, pudingovým práškom, vajcom a kôrou elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dohladka. Polovicu cesta nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Na cesto rovnomerne rozdelíme náplň a zakryjeme druhou polovicou cesta. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 60 minút

Elektrická rúra: 160 °C

Teplovzdušná rúra: 140 °C

3

Bábovku necháme asi 10 minút vo forme ochladnúť. Potom ju opatrne vyklopíme. Bábovku môžeme pred podávaním pocukrovať.