Flag

Kakaová bublanina s višňami

24 porcií
Jednoduché
50
Lahodná kakaová bublanina s Holandským kakaom Dr. Oetker nielen k rannému čaju. Dokonalá farba, chuť a príjemná vôňa.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
340 gkompót višňový (hmotnosť po odkvapkaní)
350 gmúka polohrubá
1 balíčekKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
2 zarovnaná PLHolandské kakao Dr. Oetker
200 gcukor
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
2 balíčkyTrstinový cukor s rumovou arómou Dr. Oetker
4 ksvajce
125 mlolej
125 mlvoda
Ešte potrebujeme
plech na pečenie s vyšším okrajom (30 x 40 cm)
elektrický ručný šľahač
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Trstinový cukor s rumovou arómou Dr. Oetker
1

Na prípravu bublaniny necháme kompót dôkladne odkvapkať na sitku.

2

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, kakaom, cukrom, vanilínovým cukrom a trstinovým cukrom. Pridáme vajcia, olej a vodu a vymiešame dohladka. Cesto nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Na cesto rovnomerne rozložíme odkvapkané višne. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: 30 minút

Elektrická rúra: 190 °C

Teplovzdušná rúra: 170 °C

3

Bublaninu necháme vychladnúť. Potom ju môžeme pocukrovať práškovým cukrom.