SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Kakaovo-perníkové muffiny s fondánom

(0)
4 1 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

vianočné

asi 12 ks

jednoduchá príprava 40 minut

Prísady

Prísady

na recept Kakaovo-perníkové muffiny s fondánom

Na cesto:

50 g Holandské kakao Dr. Oetker
240 ml voda horúca
115 g maslo zmäknuté
150 g cukor
1 balíček Vanilínový cukor Dr. Oetker
2 vajce
175 g múka hladká
1 polovica balíčka Kypriaci prášok do perníka Dr. Oetker

Na ozdobenie:

1 balenie Fondán biela poťahovacia hmota Dr. Oetker
1 balenie Perličky strieborné Dr. Oetker

Ešte potrebujeme:

forma na muffiny (12 kusov)
papierové košíčky
elektrický ručný šľahač
formička
stužka farebná

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta dôkladne rozmiešame kakao v horúcej vode a necháme pri izbovej teplote vychladnúť. V mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni zmäknuté maslo s cukrom a vanilínovým cukrom. Postupne pridávame po jednom vajcia a vyšľaháme dohladka. Prisypeme múku s kypriacim práškom do perníka a na záver pridáme už pripravenú kakaovú zmes. Cesto vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dohladka.

2

Do formy na muffiny vložíme papierové košíčky a naplníme ich asi do 2/3 cestom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

Doba pečenia: asi 20 Minút

3

Po upečení vyberieme košíčky z formy na muffiny a necháme vychladnúť.

4

Na ozdobenie pocukrujeme dosku práškovým cukrom a fondán rozvaľkáme na obdĺžnik s dĺžkou rolády a hrúbkou asi 2 – 3 mm. Pomocou formičiek (napr. kvetinky, hviezdičky, srdiečka) povykrajujeme ľubovoľné tvary a umiestnime ich na muffiny. Fondán k cestu prilepíme tubičkou.

5

Z fondánu vytvoríme ružičky.

Postup na tvorbu ružičiek

1. Fondán vyvaľkáme na plát hrubý asi 3 mm a okrúhlou formičkou vykrajujeme kolieska. Okraje koliesok sploštíme/stenčíme oblou stranou lyžice. Tým dosiahneme prirodzenejší efekt okvetných lístkov.

2. Jedno koliesko zrolujeme (bude tvoriť stred ružičky). Zvyšné kolieska pevne pritlačíme okolo stredu ružičky (vytvoríme tak okvetné plátky). Na jednu ružičku použijeme približne 5 okvetných plátkov. Hotové ružičky necháme stuhnúť pri izbovej teplote (asi 30 minút). Spodnú štvrtinu môžeme odrezať pomocou ostrého noža, aby ružička na torte lepšie sedela. Ružičky prilepíme k torte pomocou bielej tubičky alebo jej miernym navlhčením vodou.

6

Muffiny dozdobíme striebornými perličkami, ktoré k cestu tiež prilepíme pomocou bielej tubičky a nakoniec okolo papierového košíčka uviažeme stužku.

Nutričné hodnoty na recept Kakaovo-perníkové muffiny s fondánom

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1645kJ
393kcal
1256kJ
300kcal
Tuk 14.38g 10.97g
Uhľohydrát 46.48g 35.48g
Bielkoviny 12.66g 9.66g

Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.