SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Kakaový baranček

(0)
5 1 5
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

Tradičný baranček nesmie chýbať na žiadnom veľkonočnom stole. Vyskúšajte voňavého barančeka s Holandským kakaom a Trstinovým cukrom citrónovým Dr. Oetker.

12 porcií

jednoduchá príprava 30 minut

Prísady

Prísady

na recept Kakaový baranček

Na cesto:

125 ml smotana na šľahanie (33%)
30 g Holandské kakao Dr. Oetker preosiate
1 balíček Trstinový cukor citrónový Dr. Oetker
5 ks žĺtok
200 g cukor práškový
200 g maslo zmäknuté
5 bielok
štipka soľ
280 g múka polohrubá
1 balíček Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker

Ešte potrebujeme:

elektrický ručný šľahač
forma na barančeka

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta v kastróliku zmiešame smotanu s kakaom a trstinovým cukrom a za stáleho miešania krátko povaríme. Odstavíme a necháme vychladnúť. V mise vyšľaháme žĺtky s cukrom a maslom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Potom zašľaháme smotanu s kakaom. Z bielkov a soli vyšľaháme tuhý sneh a zľahka vmiešame do žĺtkovej peny. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a zľahka ručne vymiešame dohladka. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 160 °C

Teplovzdušná rúra: 140 °C

Plynová rúra: 160 °C

Doba pečenia: asi 60 Minút

2

Barančeka necháme asi 20 minút vo forme vychladnúť. Potom ho opatrne vyklopíme.

Nutričné hodnoty na recept Kakaový baranček

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1629 kJ
389 kcal
1390 kJ
332 kcal
Tuk 20.35 g 17.39 g
Sacharidy 22.10 g 18.89 g
Bielkoviny 10.05 g 8.59 g