SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Kakaový cheesecake

(0)
0 0 5
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

Dokonalý kakaový chuťový zážitok s Holandským kakaom Dr. Oetker.

12 porcií

jednoduchá príprava 30 minut

Prísady

Prísady

na recept Kakaový cheesecake

Na korpus:

125 g maslové sušienky
50 g mandle mleté
1 zarovnaná PL Holandské kakao Dr. Oetker preosiate
50 g maslo zmäknuté

Na náplň:

350 g smotanový syr bez príchute
350 g ricotta
200 g cukor
1 balíček Vanilkový cukor Dr. Oetker
1 zarovnaná PL Holandské kakao Dr. Oetker preosiate
3 vajce

Na ozdobenie:

ovocie (figy, čučoriedky, černice)
orechy lieskové v čokoláde
mäta pieporná lístky

Ešte potrebujeme:

tortová forma (Ø 26 cm)

preparation

príprava

1

Na prípravu korpusu pomocou váľka rozdrvíme sušienky. V mise ich zmiešame s mandľami a kakaom. Pridáme maslo a ručne vypracujeme dohladka. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Pomocou lyžice korpus dôkladne pritlačíme k dnu formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 150 °C

Teplovzdušná rúra: 130 °C

Plynová rúra: 150 °C

Doba pečenia: 10 Minút

2

Na prípravu náplne v mise metličkou vymiešame syr s ricottou, cukrom, vanilkovým cukrom, kakaom a vajcami dohladka. Náplň nanesieme na predpečený korpus a uhladíme. Vložíme do rúry a pečieme pri rovnakej teplote ako v bode 1.

Doba pečenia: 60 Minút

3

Cheesecake necháme vychladnúť.

4

Dozdobíme ovocím a orechmi podľa vlastnej chuti a fantázie.

Nutričné hodnoty na recept Kakaový cheesecake

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1336 kJ
319 kcal
1181 kJ
282 kcal
Tuk 15.42 g 13.64 g
Sacharidy 27.99 g 24.77 g
Bielkoviny 10.57 g 9.36 g