SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Kokosová bábovka

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

pre Dr. Oetker pripravili foodblogerky Beautifood

asi 16 porcií

jednoduchá príprava 30 minut

Prísady

Prísady

na recept Kokosová bábovka

Na cesto:

80 g maslo zmäknuté alebo margarín
220 g cukor trstinový
1 balíček Vanilkový cukor Dr. Oetker
1 KL Extrakt Bourbon vanilka Madagaskar Dr. Oetker
40 ml mlieko kokosové
4 vajce
380 g múka hladká
0,33 zarovnané KL Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
1 balíček Premium Zlatý klas s prírodnou vanilkou Dr. Oetker Dr.Oetker
1 zarovnaná KL soľ
120 g kokos strúhaný

Na ozdobenie:

šťava z 1 citróna
1 zarovnaná PL cukor práškový
30 g kokos strúhaný

Ešte potrebujeme:

forma na bábovku (Ø 23 cm)
elektrický ručný šľahač

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme maslo s cukrom, vanilkovým cukrom, extraktom a kokosovým mliekom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Postupne zašľahávame vajcia po jednom. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom, Zlatým klasom, soľou a kokosom a zľahka ručne vymiešame dohladka. Cesto nanesieme do vymazanej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

Doba pečenia: asi 60 Minút

2

Bábovku necháme asi 10 minút vo forme chladnúť. Potom ju opatrne vyklopíme a necháme úplne vychladnúť.

3

Na odzobenie vymiešame šťavu z citróna s cukrom dohladka a nanesieme ju na povrch bábovky. Posypeme kokosom a podávame.

Nutričné hodnoty na recept Kokosová bábovka

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1110kJ
265kcal
1373kJ
328kcal
Tuk 12.44g 15.35g
Uhľohydrát 21.70g 26.79g
Bielkoviny 5.51g 6.80g

Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.