SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Kokosová bábovka

(0)
0 0 5
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

pre Dr. Oetker pripravili foodblogerky Beautifood

asi 16 porcií

jednoduchá príprava 30 minut

Prísady

Prísady

na recept Kokosová bábovka

Na cesto:

80 g maslo zmäknuté alebo margarín
220 g cukor trstinový
1 balíček Vanilkový cukor Dr. Oetker
1 KL Extrakt Bourbon vanilka Madagaskar Dr. Oetker
40 ml mlieko kokosové
4 vajce
380 g múka hladká
0,33 zarovnané KL Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
1 balíček Premium Zlatý klas s prírodnou vanilkou Dr. Oetker Dr.Oetker
1 zarovnaná KL soľ
120 g kokos strúhaný

Na ozdobenie:

šťava z 1 citróna
1 zarovnaná PL cukor práškový
30 g kokos strúhaný

Ešte potrebujeme:

forma na bábovku (Ø 23 cm)
elektrický ručný šľahač

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme maslo s cukrom, vanilkovým cukrom, extraktom a kokosovým mliekom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Postupne zašľahávame vajcia po jednom. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom, Zlatým klasom, soľou a kokosom a zľahka ručne vymiešame dohladka. Cesto nanesieme do vymazanej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

Doba pečenia: asi 60 Minút

2

Bábovku necháme asi 10 minút vo forme chladnúť. Potom ju opatrne vyklopíme a necháme úplne vychladnúť.

3

Na odzobenie vymiešame šťavu z citróna s cukrom dohladka a nanesieme ju na povrch bábovky. Posypeme kokosom a podávame.

Nutričné hodnoty na recept Kokosová bábovka

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1110 kJ
265 kcal
1373 kJ
328 kcal
Tuk 12.44 g 15.35 g
Uhľohydrát 21.70 g 26.79 g
Bielkoviny 5.51 g 6.80 g
Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.