Flag

Kokosová bábovka

asi 16 porcií
Jednoduché
90
pre Dr. Oetker pripravili foodblogerky Beautifood
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
80 gmaslo zmäknuté alebo margarín
220 gcukor trstinový
1 balíčekVanilkový cukor Dr. Oetker
1 KLExtrakt Bourbon vanilka Madagaskar Dr. Oetker
40 mlmlieko kokosové
4 ksvajce
380 gmúka hladká
0,33 zarovnané KLKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
1 balíčekPremium Zlatý klas s prírodnou vanilkou Dr. Oetker Dr.Oetker
1 zarovnaná KLsoľ
120 gkokos strúhaný
Na ozdobenie
šťava z 1 citróna
1 zarovnaná PLcukor práškový
30 gkokos strúhaný
Ešte potrebujeme
forma na bábovku (Ø 23 cm)
elektrický ručný šľahač
Picture - Vanilkový cukor Dr. Oetker
Picture - Extrakt Bourbon vanilka Madagaskar Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Premium Zlatý klas s prírodnou vanilkou	 Dr. Oetker Dr.Oetker
1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme maslo s cukrom, vanilkovým cukrom, extraktom a kokosovým mliekom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Postupne zašľahávame vajcia po jednom. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom, Zlatým klasom, soľou a kokosom a zľahka ručne vymiešame dohladka. Cesto nanesieme do vymazanej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 60 minút

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

2

Bábovku necháme asi 10 minút vo forme chladnúť. Potom ju opatrne vyklopíme a necháme úplne vychladnúť.

3

Na odzobenie vymiešame šťavu z citróna s cukrom dohladka a nanesieme ju na povrch bábovky. Posypeme kokosom a podávame.