SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Korutánska bábovka

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (Nepodarilo sa :( )
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

výborná kysnuté bábovka s Škoricovým cukrom Dr. Oetker

asi 12 porcií

jednoduchá príprava 25 minut

Prísady

Prísady

na recept Korutánska bábovka

Na cesto:

200 g múka špaldová celozrnná (jemne mletá)
200 g múka polohrubá
štipka soľ
1 balíček Droždie Dr. Oetker
1 balíček Vanilínový cukor Dr. Oetker
2 - 3 PL cukor trstinový
citrónová kôra nastrúhaná (z 1 citróna)
50 g maslo rozpustené alebo margarín
2 vajce
180 - 200 ml mlieko vlažné

Na náplň:

50 g hrozienka nasekané a namočené v 1 PL rumu
1 balíček Škoricový cukor Dr. Oetker
1 PL med
1 vajce
50 g orechy mleté

Na posypanie:

100 g cukor práškový

Ešte potrebujeme:

forma na bábovku (Ø 23 cm)
valček na cesto

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta premiešame v mise sypké prísady a citrónovú kôru. Pridáme ostatné prísady a vypracujeme cesto, ktoré sa nelepí na stenu misy. Poprášime múkou a zakryté necháme asi 15 minút nakysnúť.

2

Potom ešte raz dôkladne premiesime. Múkou poprášené a utierkou zakryté cesto necháme na teplom mieste nakysnúť, dokiaľ dvojnásobne nezväčší svoj objem.

3

Suroviny na náplň zamiešame lyžicou.

4

Cesto vyklopíme na pomúčenú pracovnú dosku a valčeko na cesto vyvaľkáme alebo dlaňou vypracujeme pravouhlý plát asi 1-2 cm hrubý. Na plát nanesieme náplň. Asi 1 cm okraja ponecháme nenatrený a zarolujeme. Rýchlo a opatrne valec prenesieme do vymazanej bábovkovej formy a oba konce pritlačíme. Necháme asi 15 minút nakysnúť a vložíme do predhriatej rúry piecť.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Doba pečenia: 40 - 50 Minút

5

Upečenú bábovku necháme 5-10 minút vo forme a potom ju vyklopíme.

6

Necháme celkom vychladnúť a posypeme práškovým cukrom. Bábovku uchovávame zakrytú.

Nutričné hodnoty na recept Korutánska bábovka

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1143kJ
273kcal
1239kJ
296kcal
Tuk 8.63g 9.38g
Uhľohydrát 32.85g 35.70g
Bielkoviny 7.41g 8.06g
Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.