Flag

Krehký koláč s hruškami

asi 12 porcí
Jednoduché
55
Krehký koláč s hruškami pripravíte jednoducho za pomoci Zlatého klasu Premium Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
220 gmúka hladká
štipkasoľ
150 gmaslo zmäknuté
1 ksžltok
1 PLvoda
Na náplň
2 balíčkyPremium Zlatý klas s prírodnou vanilkou Dr. Oetker
750 mlmlieko
50 gcukor
1 balíčekVanilkový cukor Dr. Oetker
50 gmaslo
Na ozdobu
5hrušky
1 balíčekŠkoricový cukor Dr. Oetker
Eště potrebujeme
koláčová forma (Ø 31 cm)
Picture - Premium Zlatý klas s prírodnou vanilkou	 Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukor Dr. Oetker
Picture - Škoricový cukor Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku so soľou. Pridáme maslo, žĺtok a vodu a ručne vypracujeme dohladka. Cesto nanesieme na dno a okraje  vymazanej a múkou vysypanej formy a vidličkou na niekoľkých miestach prepichneme.

2

Na prípravu náplne uvaríme Zlatý klas s mliekom, cukrom a vanilkovým cukrom podľa návodu na obale a nakoniec v ňom necháme rozpustiť maslo.      Náplň nanesieme na cesto a rovnomerne rozotrieme. Na povrch naskladáme očistené a na plátky nakrájané hrušky a posypeme škoricovým cukrom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 50 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

3

Koláč necháme vychladnúť.