SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Krtkova torta – Kto sa tam schováva?

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Čo tam hľadá? Originálna Krtkova torta Dr. Oetker v netradičnom poňatí.

16 porcií

jednoduchá príprava 20 minut

Prísady

Prísady

na recept Krtkova torta – Kto sa tam schováva?

Na korpus:

1 balenie Krtkove torty Dr. Oetker
100 g maslo zmäknuté
2 vajce
75 ml mlieko

Na náplň:

500 ml smotana na šľahanie (33%)
100 ml voda
3 banány

Na ozdobenie:

200 g kokos strúhaný
Farba gélová potravinárska zelená Dr. Oetker
1 balenie Marcipán Dr. Oetker
Farba gélová potravinárska ružová Dr. Oetker
1 balenie Kvetiny oblátkové Dr. Oetker

Ešte potrebujeme:

elektrický ručný šľahač
tortová forma (Ø 26 cm)

preparation

príprava

1

Na prípravu zmes na korpus nasypeme do misy. Pridáme maslo, vajcia a mlieko a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom podľa návodu na obale. Cesto nanesieme do vymastenej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

Doba pečenia: 35 - 40 Minút

2

Po upečení oddelíme okraj formy a korpus necháme vychladnúť. Korpus potom položíme na veľký tortový podnos. Pomocou lyžičky korpus vydlabeme do hĺbky 1/2 cm. Necháme okraj široký 1 cm. Vydlabanú časť korpusu v miske nahrubo rozdrobíme.

3

Banány olúpeme, pozdĺžne rozkrojíme a plochou stranou poukladáme na vydlabaný korpus.

4

Na prípravu náplne smotanu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Zmes na náplň zmiešame s vodou a ihneď vmiešame do šľahačky. Nakoniec vmiešame čokoládové vločky, navŕšime kopulovito na korpus až ku okraju a posypeme rozdrobeným korpusom.

5

Kokos zafarbíme zelenou farbou a nanesieme okolo torty. Z marcipánu odoberieme guľôčku vo veľkosti vlašského orechu, ktorú zafarbíme ružovou farbou.  Zvyšný marcipán rozdelíme na 3 diely. Z dvoch dielov vytvarujeme guľôčky a následne kužele a zľahka ich sploštíme. Ostrým nožom narežeme ako prsty. Z ružového marcipánu vytvarujeme guľôčky, prilepíme ich k labkám a zľahka ich sploštíme. Zo zvyšného marcipánu vytvarujeme guľôčku, ktorá bude ako chvostík. Na zelený kokos naaranžujeme oblátkové kvetiny.

6

Odložíme do chladničky asi na 3 hodiny stuhnúť.

Nutričné hodnoty na recept Krtkova torta – Kto sa tam schováva?

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1616kJ
386kcal
1168kJ
279kcal
Tuk 31.35g 22.72g
Uhľohydrát 23.17g 16.79g
Bielkoviny 4.09g 2.97g

Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.