Flag

Kysnuté makové kvety

asi 14 ks
Stredne náročné
130
Kysnuté kvietky s Makovou náplňou Dr. Oetker krásne vyzerajú a výborne chutia.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
300 gmúka hladká
1 balíčekDroždie Dr. Oetker
50 gcukor
štipkasoľ
0,5 KLFinesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
150 mlmlieko vlažné
65 mlolej
2 ksžltok
Na posýpku
35 gmúka polohrubá
25 gcukor
25 gmaslo zmäknuté
Na náplň
1 balíčekMaková náplň Dr. Oetker
50 mlmlieko
Na potretie a ozdobenie
1 ksvajce
višne (mrazené alebo kompótované)
Okrem toho potrebujeme
plech na pečenie
Picture - Droždie Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
Picture - Maková náplň Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s droždím, cukrom, soľou a kôrou. Pridáme mlieko, olej a žĺtky a ručne vypracujeme dohladka. Cesto prikryjeme utierkou a necháme asi 50 minút na teplom mieste kysnúť.

2

Na posýpku v mise zmiešame múku s cukrom a maslom a vypracujeme.

3

Makovú náplň zmiešame s mliekom.

4

Vykysnuté cesto rozdelíme na 14 rovnakých dielov. Na pomúčenej pracovnej ploche z každého vytvarujeme bochníček. Prikryjeme utierkou a necháme ešte asi 10 minút kysnúť. Následne z nich vytvarujeme malé placky a rozdelíme na ne makovú náplň. Zabalíme, spoje dobre stlačíme a spojom položíme na plech vyložený papierom na pečenie. Prstami zľahka roztlačíme a pomocou nožničiek po celom obvode 8× nastrihneme do tvaru kvietka.

5

Povrch potrieme pomocou pierka rozšľahaným vajcom, posypeme posýpkou a do stredu vložíme višňu. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 20 minút

Elektrická rúra: 190 °C

Teplovzdušná rúra: 170 °C

6

Koláče necháme vychladnúť.